La ciutat de Blanes creixerà en uns 428 nous habitatges a l'àrea del Racó Blau, que es troba a la zona del barri de la Plantera, a tocar la carretera que va cap a Malgrat de Mar. Aquesta zona es podrà desenvolupar després que la Comissió d'Urbanisme de Girona donés fa pocs dies l'informe favorable al pla urbanístic conegut amb el nom de Racó Blau.

D'aquests 428 habitatges com a màxim projectat, segons el Pla parcial aprovat, es preveu que 300, siguin de renda lliure i 128, en canvi, de protecció oficial.

Un aspecte que ha convençut els titulars d'Urbanisme i que té de singular aquest Pla Parcial del Racó Blau, segons va explicar el director general d'Urbanisme Agustí Serra a Ràdio Marina és que l'edificabilitat es centra al sector est de la promoció. Un fet que en conseqüència permet que al centre hi creixi un gran parc urbà, una zona verda gran al centre, segons es preveu en el Pla General de Blanes aprovat el 2008 i que tindrà uns 65.000 metres quadrats.

I és que Blanes té un dèficit històric de zones verdes i, de fet, aquesta del Racó Blau arribarà fins a l'Avinguda Europa, lloc on es preveu la instal·lació d'un pas elevat per tal de poder accedir a l'altra banda de l'avinguda, on hi ha els Padrets, i enllaçar tots dos parcs.

En total, aquest Pla Parcial de Blanes situat al sector Sud 4 compta amb 10,7 hectàrees i es preveu que 65.000 metres quadrats si?guin per a zona verda, uns 24.000 metres quadrats de sostre residencial -amb un màxim de 428 habitatges- i uns 20.000 metres quadrats destinats a vials, en una zona caracteritzada per ser longitudinal i a tocar la carretera de Malgrat de Mar.