La Diputació de Girona no assistirà a les juntes comarcals de Protecció Civil del Ripollès. El fet que només s'organitzen dues o tres juntes cada any ha servit d'excusa a la Diputació per al·legar que el pressupost no els dóna per ser-hi. L'estavi és el que comporta el desplaçament i les hores d'estada d'un tècnic a Ripoll. L'ens provincial ho ha considerat com una de les moltes col·lateralitats que afecten els ens públics d'ençà que la crisi econòmica s'allarga en el temps.

La junta comarcal de Protecció Civil reuneix les principals administracions del territori. Per exem?ple, la secció local de Protecció Civil i els cossos de seguretat actius a la comarca del Ripollès. També inclou la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat.

Comarca disgustada

Les reaccions a aquest anunci no s'han fet esperar. El conseller comarcal i expresident d'aquesta institució Enric Pérez (PSC) ha afirmat que la Diputació "fa el ridícul" per qualificar la seva actitud.

Per la seva banda, l'actual president del Consell Comarcal, Miquel Rovira (CiU), assenyala que "mantindrem informada la Diputació de Girona de les reunions" alhora que els "requerirem en cas de nevades fortes" perquè activin els protocols pertinents de neteja de camins i carreteres. Rovira va manifestar la seva sorpresa per una absència que no s'esperava, però va assegurar que els seguiran tenint en compte a l'hora de gestionar la protecció civil de la zona.

El Consell Comarcal del Ripollès va aprovar la creació de la Junta de Protecció del Ripollès al desembre del 2011. Es tracta d'un organisme de naturalesa consultiva que es dedica a la coordinació, assistència i cooperació als municipis en temes de seguretat ciutadana en cas d'emergències com nevades, incendis o terratrèmols. La intenció és que quan hi hagi nevades o inundacions, la Junta coordini les accions dels cossos de seguretat.