Els principals municipis de Girona (Gironès) han cancel·lat les classes en les seves escoles per demà en previsió de la meteorologia adversa que s'espera com a conseqüència de l'onada de fred.

Hostalric és una de les localitats que ha suspès l'activitat escolar fins a dilluns que ve, de la mateixa manera que Santa Coloma de Farners.

La capital gironina espera, de moment, la compareixença del conseller d'Interior, Felip Puig, prevista per a les 19:00 hores, per donar les seves indicacions als centres educatius.

L'Ajuntament de Castell-Plaja d'Aro ha anul·lat també l'activitat educativa i d'oci fins a dilluns que ve, mentre que la biblioteca avança l'horari de tancament a les 19:00 hores. Palamós també va decidir al vespre que no obriria les escoles divendres.

Sense transport escolar interurbà

El conseller d'Interior de la Generalitat, Felip Puig, ha informat que de cara a aquest divendres es suspèn el transport escolar interurbà a les comarques de Girona i Barcelona davant la previsió de nevades, temperatures molt baixes i gel a les carreteres.

En roda de premsa al costat de la secretària general de la Conselleria d'Ensenyament, Maria Jesús Mier, i el director general de Protecció Civil, Manel Pardo, Puig ha indicat que aquesta restricció es realitzarà a les comarques de Baix i Alt Empordà, Gironès, Pla de l'Estany, la Selva (Girona), Maresme, Vallès Oriental i Occidental, Barcelonès, Baix Llobregat, i Bages, Osona (Barcelona) i la Segarra (Lleida), on es preveu que nevi més.

No obstant això, els centres educatius estaran oberts i hi haurà "normalitat" en les classes, encara que, davant la previsió que pugui haver retencions i que la circulació sigui dificultosa, es suspèn el transport escolar per carretera, de manera que la mesura afectarà sobretot als alumnes que es desplacen a centres de municipis adjacents.