Qui no s'ha topat mai passejant pel seu poble amb una vorera que té un rajol que sobresurt o un fanal que no crema i pensa, l'Ajuntament ho hauria d'arreglar i llavors o bé no fa res o al cap d'uns dies va fins al consistori a presentar una instància perquè li solucionin? Doncs fer aquest pas des d'ara pot ser molt més senzill a Vidreres, ja que a través d'una aplicació anomenada Repara i amb només amb un clic al ratolí de l'ordinador connectat a Internet o bé utilitzant un telèfon mòbil del tipus Smartphone es pot notificar a l'Ajuntament qualsevol incidència que hi hagi a la via pública.

Per fer-ho, només cal descarregar aquesta eina 2.0 al telèfon mòbil o bé accedir des de l'espai web (vidreres.reparaciudad.com). I un cop allà seguir els diferents passos per crear la incidència detectada (enllumenat, arbrat, senyals, neteja, etc), es pot adjuntar fins i tot una fotografia i escriure sobre el que es vol informar a l'Ajuntament. I alhora, en l'aplicació de mòbil, el GPS detecta on es troba la persona i s'envia al consistori.

I des de l'Ajuntament de Vidreres, tal i com explica el regidor de Participació Ciutadana, Comunicació i Noves Tecnologies Bosco Anton (VST-ERC), un cop rebin des de l'empresa les notificacions de les incidències s'aniran solucionant. Però durant aquest temps, el veí, fins i tot, pot saber a través de l'aplicació en quin estat es troba la seva incidència.

L'objectiu d'aquesta aposta per les tecnologies de la informació i comunicació a Vidreres és per una banda, destaca Anton, "tot i ser un mandat de vaques magres, aconseguir una millora relació entre l'Ajuntament i el ciutadà, i aquesta eina és un primer pas" i per l'altra banda, ressalta, "fer la vida més fàcil al ciutadà amb un espai de participació que permet fer tràmits sense desplaçar-se".

Aquest projecte es va presentar ahir a la ciutadania a la sala d'actes de l'Ajuntament i per potenciar-lo, ressalta el regidor de Participació Ciutadana, el consistori té previst fer un concurs durant aquest primer any de funcionament en què seguirament se sortejarà un telèfon smartphone entre els veïns que participin més en l'ús d'aquesta eina 2.0. I és que els ciutadans es poden registrar i a mesura que van introduint incidències i aquestes resolent-se, reben una puntuació segons la participació.

L'aplicació Repara va obtenir el primer de Millor web 2011 als premis del Dia d'Internet i ha estat finalista en els premis Living Labs Global Awards 2011.