El grup municipal de Tots per Sant Feliu, a l'oposició a l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, va manifestar-se ahir sobre la voluntat de legalització de l'edifici del Club Nàutic de la localitat, i que li planteja "molts interrogants". TSF també es va referir a l'actual alcalde, Joan Alfons Albó (CiU), en la seva etapa com a president d'aquesta entitat, retreint-li que fes "cas omís dels requeriments de l'Ajuntament" respecte a la situació d'irregularitat de la planta intermèdia, i "fins i tot interposant un contenciós"; un recurs que es troba congelat segons van manifestar des del Club aquesta setmana.

El grup independent va emetre ahir un comunicat respecte a la informació publicada en aquest diari sobre la voluntat de Ports de legalitzar la planta intermèdia de la seu del Club Nàutic, que va superar en 506 metres quadrats l'edificabilitat que li permetia la reglamentació vigent. La legalització, aplaudida per l'alcalde, es faria ampliant la zona del Pla Especial del Port per incloure l'edifici de l'entitat i donar-li l'edificabilitat per cobrir els metres quadrats que es van construir de més.

Així, TSF considera que "ens trobem davant d'una infracció urbanística molt greu que no es pot resoldre favorablement a l'infractor", és a dir, al Club. "Cap ciutat no es pot permetre que es resolgui de forma 'política' un conflicte que era 'legal' i 'tècnic'", afegia. Així mateix, apuntava que "la persona que ara decideix des de l'Ajuntament és part de la solució i també del problema", referint-se a l'alcalde i recordant la seva etapa com a president del Club i retreient-li que no fes cas als requeriments de l'Ajuntament, que el desembre de 2010 ja va denegar la llicència d'ús de la planta intermèdia, malgrat la qual cosa el març de 2011 s'hi va celebrar una assemblea. Segons TSF, l'alcalde i el govern "defensen l'interès particular, no el públic".

En el ple d'ahir el vespre, el portaveu de TSF, Carles Motas, va demanar la convocatòria d'una comissió d'Urbanisme urgent per tractar aquest assumpte i conèixer què en pensa Ports de la Generalitat. El vicealcalde, Pere Albó (PSC), en va defensar la legalització a condició que hi hagi contraprestacions públiques. "Enderrocar-ho és de ser talibà i no tenir sentit de govern de la ciutat", va afegir Albó en referència a Motas.