Els ajuntaments de Blanes i Vidreres es troben elaborant en aquests moments els Plans locals de joventut que contindran les línies bàsiques en polítiques municipals per aquest col·lectiu entre els anys 2012 i 2015. A Blanes, dissabte es va fer la presentació de l'esborrany del Pla Local de Joventut 2012-2015. La primera tinenta d'alcalde i regidora de Joventut, Lourdes Fàbrega, es va encarregar d'explicar als joves els punts més destacats de l'esbor?rany. En aquest sentit, segons les dades recollides al document, actualment els problemes que més preocupen els joves són, per un costat, millorar la formació i aconseguir feina, i per l'altre, accedir a un habitatge. També es reflecteix que els joves pateixen una manca d'informació (malgrat la proliferació de les xarxes socials), una manca de cohesió social i una manca d'oferta cultural i de lleure. Finalment, a les conclusions els joves reclamen que se'ls vegi en positiu i que és necessari que es fomenti la participació juvenil.

Per donar solució a totes aquestes qüestions, l'esborrany del Pla recull tota una sèrie de propostes que responen als principals objectius que es marquen al document. Segons Fàbrega, "els objectius responen a les necessitats més importants detectades. Unes necessitats que, en aquests moments, per tots els joves de Blanes i de fora són essencialment rebre una formació que els permeti accedir al món laboral".

Taula de joves a Vidreres

I pel què fa Vidreres, aquest passat divendres més d'una trentena de nois i noies van participar a la Taula Jove celebrada a la sala polivalent de la biblioteca Joan Rigau i Sala. Una iniciativa de la regidoria de Joventut que tenia com a objectiu debatre i recollir les necessites i expectatives d'aquest col·lectiu. La regidora de Joventut Anna Clapés (VST-ERC) va explicar durant la sessió de treball es van debatre " quines són les principals problemàtiques dels joves del municipi" i a partir les aportacions, permetrà, fer el diagnòstic necessari per al Pla Local de Joventut ja que amb les conclusions que sorgeixin d'aquesta primera trobada es dissenyaran els projectes adreçats als joves.

A més, l'Ajuntament també ha fet públic un nou disseny d'espai web dins el web municipal anomenat Vidreres Jove. I per altra banda, la regidora insta als joves que no hagin fet els qüestionaris sobre les serves prioritast ho facin al web www.vidreres.cat, a la zona destinada al públic jove.