Tot i la sort d'aquests dos establiments hotelers que tenen les instal·lacions plenes pels turistes jueus francesos, la resta d'establiments hotelers de Blanes no superen el 50% d'ocupació, segons el president de l'Associació d'Hotelers de Blanes, Enric Portas. Una situació que considera que "és pitjor que la Setmana Santa de l'any passat" i com a causa principal explica que seria la crisi econòmica que castiga el seu sector en aquesta localitat de la Costa Brava. I pel que fa al tipus de clients que s'allotgen a la vila de Blanes, el president dels hotelers destaca que el 90 per cent serien de l'Estat espanyol i només un 10 per cent, de l'estranger.

I és que, com relata el president Enric Portas, el que provoca la crisi és que "la gent decideixi gastar menys en hotels, restaurants i tot aquest tipus de coses" tot i que, en canvi, diu aquest, es pugui veure molta gent passejant per la vila, que compta amb moltes segones residències, així com en càmpings a primera línia de mar a la zona dels Pins i s'Abanell. A més de la situació econòmica que castiga el país i, per tant, els futurs turistes que s'acosten als hotels de Blanes també s'hi suma enguany el mal temps que està fent aquests dies.

Malgrat tot, el president dels hotelers, Enric Portas, ressalta que durant aquesta Setmana Santa, malgrat que els establiments hagin obert i estan aguantant la sacsejada econòmica, és pitjor que la d'anys anteriors a la població costanera de la Selva marítima. ddg. blanes

Com a casa seva, així és com es sentiran els més de 500 jueus que van arribar aquest dijous a la vila de Blanes i que durant deu dies s'allotjaran en dos hotels de quatre estrelles d'aquesta ciutat per passar la Pasqua Jueva, coneguda com a "Pésah" en hebreu. Durant els dies que dura aquesta festivitat aquestes famílies vingudes majoritàriament de França tenen els hotels Beverly Park i BlauCel del barri d'Els Pins a tocar de la platja de S'Abanell fets a mida. I és que les instal·lacions es troben obertes en exclusiva per aquestes més de 500 persones i per tant, cap altre turista hi accedeix.

I no només això, sinó que les famílies de turistes es fan seu cada hotel perquè ells mateixos hi aporten el xef, cuiners per fer-los el menjar típic de les celebracions de la pasqua jueva, les seves pròpies begudes i també estris per als àpats i també algun altre membre de personal per a les gales que s'organitzen.

Tot i això, com relata el propietari de l'hotel Beverly Park, Enric Portas, i també president de l'Associació d'Hotelers de Blanes, aquest grup de turistes que tenen durant deu dies l'hotel "llogat" per ells, també gaudeix del servei del propi hotel. És a dir, tenen a la seva disposició els cambrers, personal d'habitacions, "spa" del propi recinte. Un dels àpats, per exemple, que hi celebren és la primera nit de la festivitat de la pasqua, quan s'organitza un tradicional sopar, anomenat "Séder" i quan s'explica la història de la sortida d'Egipte dels jueus.

Tot i que pugui semblar que més de 500 turistes jueus francesos és un nombre inusual de turistes d'aquest col·lectiu a Blanes, el president dels hotelers relata que no és la primera vegada que els jueus francesos fan parada en ?aques?ta localitat costanera de la Selva, sinó que comença a ser una tradició. I recorda que fa almenys quatre anys que jueus francesos solen venir per les mateixes dates a Blanes, depenent de quan s'escau la Pasqua.

L'elecció dels hotels on s'allotgen els jueus francesos però no sempre és la mateixa sinó que a través de l'agència francesa que els organitza la Pasqua a Blanes amb un paquet complet de viatge fins a la localitat de la Costa Brava, n'escull un o altre, diu Portas. De fet, el seu hotel, el Beverly Park, és un dels que repeteix l'experiència i per tant, té deu dies d'ocupació total i en els quals són els turistes que es fan seu l'hotel i ho combinen amb les seves tradicions.

El president de l'Associació d'hotelers de Blanes, Enric Portas, per la seva banda es felicita que aquest col·lectiu de francesos elegeixi la vila per passar les seves vacances i celebrar la Pasqua i recorda que des de fa anys, a Blanes "estem oberts a tothom" i espera que segueixin venint i s'allotgin en els establiments ?d'aques?ta vila de la Selva marítima.