El ple de Maçanet de la Selva va aprovar ahir per unamitat portar la Comissió Territorial d'Urbanisme de Girona al contenciós administratiu per un acord del 15 de març, on el Govern aprova definitivament un pla parcial urbanístic del subsector de la futura urbanització del Turó d'en Roure de Maçanet. El motiu rau en el fet que la Comissió va prendre aquest acord "pel silenci administratiu" de l'Ajuntament de Maçanet i, en canvi, afirma que no es tenen en compte els passos i gestions fetes entre el consistori i els promotors.

A més, sense anar més lluny, com diu l'alcalde, Antoni Guinó (CiU), aquest acord es va notificar al consistori al cap de pocs dies que el mateix ple ratifiqués un conveni entre els promotors de la urbanització del Turó d'en Roure, el Consell Comarcal de la Selva i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i s'aprovés també el projecte d'urbanització de forma definitiva.

Guinó destaca que han decidit presentar aquest recurs contra l'acord d'Urbanisme principalment com a "queixa perquè no hi ha hagut pas silenci entre els dos, sinó que pot veure fàcilment en el registre com hi hagut molta comunicació amb els promotors" i en cap cas, relata, hi ha la intenció que les obres de la urbanització del Turó d'en Roure no es puguin començar. El que cerca l'Ajuntament de Maçanet amb la presentació del recurs al jutjat, diu el batlle de Maçanet, és que "quedi clar quin és l'acord que és vàlid, si el que ha pres Urbanisme o el nostre, que creiem que serà el de l'Ajuntament", perquè el que va prendre la Comissió estaria mancat per exemple de l'últim conveni entre la propietat i les administracions, ja que considera que hi hauria hagut silenci administratiu i es considera que l'acord "no s'ajusta a dret".

L'últim conveni amb l'ACA i d'altres administracions i els promotors suposa el compromís d'aquests últims per exemple per realitzar l'ampliació de la depuradora de Maçanet de la Selva, adequar tota la zona per al clavegueram, entre d'altres.

Els grups del PSC i 9M en el ple van donar el suport a l'acord de portar Urbanisme al contenciós, però des de 9M el portaveu Josep Romaguera va demanar que anar als jutjats no suposi alentir el projecte i va demanar que dialoguin amb Urbanisme. El secretari va relatar què pot passar, però tot depèn de l'actitud d'Urbanisme. A més, el regidor de l'equip de govern i portaveu d'AM Antoni Trincheria va dir que es presenta el contenciós perquè hi ha "intencionalitat" des d'Urbanisme amb l'objectiu de "ventilar-se aquest expedient". I, finalment, des del PSC Tomàs Reyner va lamentar aquest entrebanc quan "nosatres hem fet ens i comissions per acabar-ho, no hi trobem cap explicació".

Cal recordar que aquesta nova urbanització de Maçanet ha portat polèmica en els últims anys. En aquest espai on anirà la Bellavista s'hi construiran unes 300 cases, i hi havia hagut gran oposició perquè es considerava que part de la zona envaïa espai protegit dels Turons de Maçanet. I un altre punt que va dur polèmica especialment en els darrers tres anys és l'emplaçament del futur institut de Maçanet.