El retorn de les mostres comercials als carrers de Lloret de Mar està més a prop després que l'equip de govern presentés fa pocs dies a tota l'oposició l'esborrany de l'ordenança que les regularà. Cal recordar que en l'actualitat estan prohibides a tot el municipi però en un ple de l'Ajuntament tota l'oposició en bloc va forçar el govern al retorn d'aquestes per tal que els botiguers puguin revifar els seus negocis.

Entre les mesures que preveu l'esborrany hi ha el nombre, les mides dels expositors i un règim de sancions per aquells que s'extralimitin. En concret, segons va relatar el regidor de Turisme Jordi Orobitg (ERC), el que es preveu en primer lloc és que només puguin tornar-se a penjar mostres comercials en el nucli antic, amb l'excepció del carrer Sant Pere. I pel que fa al nombre d'expositors, es preveu limitar-lo a dos, ressalta, independentment del nombre de façanes que tingui la botiga. I és que cal recordar que quan no hi havia la prohibició, moltes façanes dels comerços es trobaven plenes d'objectes i, en canvi, gairebé no es veia la façana de la botiga. Ara això es vol evitar i, per aquest motiu, a banda de només limitar-se a dos el nombre de mostres, només podran ser penjants, afirma l'edil.

Aquesta proposta que ha rebut l'oposició també comporta que cada costat de l'expositor estigui coronat d'un element translúcid, destaca el regidor de Turisme, per tal que no sobresurtin pels costats.

Aquests són alguns dels elements previstos en la futura ordenança que d'aquí dues setmanes debatran l'equip de govern (CiU i ERC) juntament amb tota l'oposició (PSC, ICV, Millor, PP).

A més, s'estableix un règim de sancions per aquells botiguers que s'excedeixin i que, per tant, incompleixin l'ordenança. Les multes aniran des dels 750 euros fins als 3.000 euros depenent de si la sanció és lleu, greu o molt greu. I fins i tot, relata l'edil de Turisme Jordi Orobitg, si s'acumulen sancions, per exemple, dues de lleus, es pot arribar a la pèrdua del permís per poder tenir mostres comercials durant aquell exercici i fins i tot per dos, si és el cas de dues de molt greus.

D'altres aspectes que també regula l'ordenança és el tipus de productes que es poden exposar en aquestes mostres comercials penjants com poden ser begudes alcohòliques, megàfons, punters amb làsers, entre d'altres. Tot allò, diu Jordi Orobitg, que "pugui malmetre la imatge de la destinació turística". Aquesta ordenança es portarà a ple un cop hi hagi consens amb els grups i a l'esborrany s'hi incorporin propostes.