dissabte OBJECTOR CANÍ

Els propietaris de gossos de Girona denuncien que la Policia Municipal els persegueix i els tracta com a delinqüents pel sol fet de portar deslligades les seves mascotes en espais que, diuen, no molesten ningú. Són més de 300 que s'han unit en una plataforma per reclamar espais per poder passejar els animals.

No sé, però hi veig un problema en tot això: la gent que no té gos (que és la majoria) ha de pagar amb els seus impostos espais perquè passegin aquests animals i els seus amos? Em declaro objector.

diumenge morro fort

La Generalitat planteja la gratuïtat de l'AP-7 mentre no es desdobli la Nacional II però recorda que ha de ser l'Estat qui ho negociï amb Abertis (amb en Salvador Alemany). Ho ha dit Lluís Recoder, conseller de Territori, que també ha volgut deixar clar que és partidari de desdoblar íntegrament la N-II al seu pas per les comarques de Girona. A Recoder ningú el podrà acusar de ser un home del morro fort i de conviccions inesquinçables.

dilluns rodalies

La Generalitat no pot garantir que aquest any pugui entrar en funcionament el servei de rodalies de Girona. Els pressupostos de l'Estat no inclouen cap partida específica per a aquest servei. Si ni tan sols poden obligar Renfe a crear aquestes rodalies, quina va ser la finalitat d'aquest traspàs de competències? Cada traspàs, cada pacte... amb l'Estat, és més llarg i fatigant que un part paquidèrmic.

dimarts el llop ha arribat

Des de fa temps les confraries de pescadors de la Costa Brava anuncien l'arribada del llop i ningú els fa cas. Si un coneix una mica el sector arribarà a la conclusió que el llop ja és aquí. Diu la Federació Catalana de Pesca que sobra el 10% de la flota pesquera. Que el 10% de les embarcacions s'haurien de desballestar perquè les que quedin es puguin guanyar la vida. El problema és que no hi ha diners per subvencionar la reducció de flota. El sector creu que si no es fa, aquest 10% pot acabar convertit en un 50%, amb el conseqüent ensorrament de la pesca autòctona.

dimecres canviar-ho tot

Interessant conversa amb un càrrec de la Generalitat. Estaven convençuts que estaven fent el que tocava amb les retallades. Dic que ho estaven perquè després de conèixer els pressupostos del PP en els quals no es retalla amb la mateixa intensitat a la resta de l'Estat, el Govern català en comença a tenir dubtes. "Se'ns va quedar una cara de ximple impressionant en veure el pressupost", em reconeix.

Convinc amb ell que ningú dubta que a l'administració catalana li fa falta una reorganització radical perquè no es va dissenyar bé i perquè ha crescut sobredimensionada i amb més vicis que Keith Richards. Diu aquest càrrec, però, que d'aquesta manera que s'està fent "amb presses i errors... correm el risc de matar la moral de la funció pública".

dijous covards fugitius

Es pot estar amb l'aigua al coll... quasi tothom ho està avui en dia. Et poden anar malament les coses... a poca gent li van bé avui en dia. Però per sobre de tot hi ha la dignitat i l'obligació de donar la cara. Tot el contrari del que ha fet l'empresa Pere Vila Ferros i Aluminis, de Cassà de la Selva, que ha tancat sense avisar els seus treballadors, que han tornat a la feina i han trobat la porta tancada i els "amos" esfumats.

divendres saqueig i escàndol

Quan entri en funcionament la línia d'alta velocitat entre Barcelona i Figueres, l'Estat haurà pagat més de 200 milions d'euros en indemnitzacions a TP Ferro, la concessionària de la línia entre la Jonquera i Perpinyà. Un dispendi escandalós que no hauria de quedar impune. La incompetència dels governs Aznar, Zapatero, i ara es veurà si el de Rajoy (no tinc cap dubte que promet ser-ho més), hauria d'arribar als tribunals. Polítics i alts funcionaris que han calcinat 200 milions d'impostos pagats per tots. Això és malversació.

200 milions per mantenir una línia que TP va acabar el 2009 però que està quasi en desús. Entre 40 i 50 milions anuals per a Florentino Pérez i els seus socis francesos, que en aquest cas no tenen la culpa perquè ells van complir.

La societat ha perdut la capacitat d'escandalitzar-se i de reaccionar? Ens violentem conduint, a la cua d'un supermercat i per mil i una futilitats. En canvi ens mostrem impassibles davant del monumental saqueig dels nostres impostos.