Blanes podria tenir un miniparc eòlic amb tres molins de 110 metres d'alçada cada un a la zona de Vistamontells, que generaria 9,9 MW. Aquest és el projecte que ha elaborat l'empresa Enel Green Power, la branca de les energies renovables de la companyia elèctrica italiana Enel, i que és gairebé idèntic als que vol instal·lar a Santa Cristina d'Aro i Calonge o a Sant Gregori. En tots els casos es tracta d'instal·lacions pràcticament calcades, que preveuen aquests miniparcs de tres molins, cada un amb la seva plataforma de 40 x 40 metres i una línia elèctrica d'evacuació en aeri que traslladi el corrent fins a una subestació.

En el cas de Blanes, aquesta línia d'evacució seria més llarga que en les altres plataformes i faria fins a 9 quilòmestres per arribar a Sils. Així, el petit parc eòlic de Blanes, dins de Vistamontells, aniria concretament sobre el Turó d'en Gall (de 309 metres) i els tres molins estarien alineats i amb una orientació nord-est, sud-oest, que -segons l'empresa- permet obtenir el màxim rendiment del recurs eòlic. L'accés a l'estació es faria des de la N-II, d'on surt una carretera que va a la urbanització Tordera parc, que aniria fins a l'estació. A més, consta que els tres molins tindran 110 metres d'alçada cada un i un diàmetre de les pales de 116 metres. L'empresa destaca, a més, que la ubicació del parc es troba en un emplaçament no subjecte a cap protecció especial i en detalla alguns dels impactes i, excepte del visual, que és "alt", de la resta no en fa una esmena especial. Des de l'Ajuntament de Blanes van preferir no fer declaracions sobre la proposta fins que el projecte no sigui una realitat i se'ls comuniquin de manera oficial les seves característiques finals.

Per la seva part, fa pocs dies, l'Associació de Naturalistes de Girona va presentar al·legacions al projecte demanant al departament de Territori i Sostenibilitat sotmeti la proposta a l'Avaluació d'Impacte Ambiental. El president de l'entitat, Enric Cortiñas, també en critica alguns punts amb els quals es discrepa des de l'associació i que consten en les al·legacions. En aquest sentit, apunta que "el punt més crític" del projecte és la línia d'evacuació perquè "significarà crear un nou corredor elèctric de 9 km" i volen que es busquin alternatives i s'avaluin des del punt de vista ambiental.

A més, consideren insuficient tant l'apartat de fauna i les afectacions que pot tenir en aquesta com l'impacte en el paisatge. Per això, demanen que es realitzi l'Informe d'Avaluació de l'Impacte i Integració Paisatgística. També creuen, a més, que caldria quantificar "l'impacte negatiu" que pot tenir el parc en el turisme. Per últim, els Naturalistes proposen que hi hauria d'haver "mesures ambientals i econòmiques compensatòries en el territori on s'implanta".

Finalment, Cortiñas va voler destacar que l'Associació "per principis, no s'oposa a les energies renovables, sinó al contrari", però "exigim que els projectes estiguin ben fets", va afirmar.