El Govern de l'Estat va deixar sense executar gran part de les inversions del departament de Costes previstes per al 2011 a les comarques gironines. En una resposta al diputat de CiU per Girona, Jordi Xuclà, l'executiu espanyol admet que els antecessors no van complir els compromisos pressupostaris i la major part dels projectes no han començat ni a redactar-se. El representant nacionalista denuncia que "aquesta és una constatació més que amb les comarques gironines no es compleix".

Jordi Xuclà va presentar una bateria de preguntes per conèixer quin era el nivell d'execució de les diverses inversions previstes l'any passat a Girona. El representant de CiU s'interessava per les polítiques per aturar la regressió de la costa, per la protecció i recuperació del litoral o per les dotacions per l'accés públic a les platges. Ens els dos primers casos, l'Estat va respondre que "no es va invertir cap quantitat durant el 2011". I pel que fa a l'accés a les platges, es va invertir 1,7 milions d'euros.

El diputat de Girona també va preguntar per qüestions d'emergència, que podrien haver ajudat a municipis com l'Escala amb un passeig marítim molt malmès. Així va demanar quin era el grau de compliment dels treballs previs d'inversió en costes, la reposició de sorres de platges, la reposició d'infraestructures costaneres, les ?obres de reposició i conservació del litoral o estudis tècnics de la costa. En conjunt, l'Estat va invertir al litoral gironí poc més de 780.000 euros, que en cap cas arriba al 0,5% del total previst pel conjunt de l'Estat.

Tanmateix, Xuclà també es va interessar per projectes concrets com els espigons de Sant Antoni de Calonge, la millora de la costa del municipi de Cadaqués, el passeig Marítim de Lloret de Mar o l'ordenació i l'accés a les Dunes de la Rubina de Castelló d'Empúries.

La resposta del Govern constata que no hi ha cap dels projectes redactats i només en el cas de Cadaqués hi ha un estudi general fet que serviria de base per al futur.

Un dels pocs projectes que CiU ha pogut comprovar que està conclòs i pendent d'aprovació és l'enderroc de les instal·lacions de Radio Liberty.