L'Ampa de l'escola rural d'Hortsavinyà de Tordera ha decidit que no tornarà a portar els seus fills al centre fins que la directora no dimiteixi o la traslladin a un altre indret, segons recollia dimarts Ràdio Tordera i van confirmar ahir des de l'Ampa. Segons va explicar la presidenta dels pares, Carme Pascual, els nens ja no van a l'escola des de divendres passat i durant l'horari escolar s'estan en una masia vigilats per diferents pares. El principal problema que tenen els pares és que no estan d'acord amb el model d'escola que imposa la directora i consideren que "ha estat negligent" en la seva feina, "posant per davant interessos personals".

Es tracta d'una escola singular, ja que és d'àmbit rural i, per tant, té un funcionament diferent a la resta. En aquest sentit, el centre té actualment tres mestres i només 23 alumnes, de 3 a 12 anys, que estan repartits en dues aules diferents.

Pascual va explicar que des de fa tres anys, l'escola té un equip docent permanent, format per tres mestres, però a principis d'aquest curs, la directora va decidir prescindir d'una de les professores de l'equip i es va buscar una substituta. Segons Pascual, aquí van "començar els problemes" i es va trencar el model escolar que hi havia hagut fins al moment. "Per alguna raó va decidir prescindir, sense donar explicacions i d'una manera no clara, d'una professora del centre, que estava molt ben valorada", va dir Pascual. El canvi, segons els pares, va fer que l'escola deixés de funcionar com ho havia fet fins aquell moment i que "els nens baixessin el rendiment".

Pascual va afegir que la decisió la va prendre per "una dificultat personal". "Va posar per davant la seva situació personal als interessos del centre i els nens", va manifestar. Allò va fer que els pares comencessin a discrepar i van demanar-li que dimitís.

Després de la pressió dels pares, segons va explicar la presidenta de l'Ampa, a finals de gener la directora els va anunciar que s'agafava la baixa i que el curs vinent ja no seguiria, de manera que la qüestió quedava solucionada. La nova professora que havia entrat a l'escola també va agafar la baixa. "Van venir dos substituts i va tornar l'escola que havíem tingut abans", va assegurar Pascual.

Fa pocs dies, però, la directora va agafar l'alta i torna a ser al centre. "Ara, ha decidit tornar per una altra història personal, que és que deixaria de cobrar uns complements del sou si seguia de baixa", va explicar. Per tot això, doncs, els pares en una assemblea han decidit que no portaran els seus fills fins que no plegui la directora. Ara, però, esperen una trobada amb el Departament d'Ensenyament per trobar una solució.