L'Associació de Comerciants de Lloret de Mar ha creat un centre comercial dedicat exclusivament a l'artesania amb el principal objectiu de dinamitzar el centre de la vila i el comerç de la zona, aprofitant que hi ha també el Museu del Mar i Es Tint, dedicat a la pesca. El centre comercial, que anirà ubicat a les Galeries Areny (entre els carrers de l'Areny i Vall de Venècia), té 16 locals diferents, de manera que s'hi podran ubicar fins a una setzena d'artesans. Tot i que el president dels comerciants, Francesc Alsina, va destacar que alguns locals es poden dividir en dos i així podrien ubicar-s'hi dos artesans i reduir costos. Els locals seran tallers-botiga al mateix temps.

Aquests dies, l'associació està rebent les sol·licituds dels artesans i vol que hi hagi varietat i que es toqui la fusta, vidre, bisuteria o productes amb fang, entre d'altres. Segons Alsina, el centre podria obrir en pocs dies, quan puguin entrar ja el 70% dels artesans, i s'han marcat com a data límit el 31 de maig per obrir-lo.

Finalment, segons el president, "l'artesà pagarà un lloguer i s'haurà de posar en contacte amb una única agència immobiliària", que facilita l'associació per evitar especulació. La idea és que amb l'espai es dinamitzi el centre i hi hagi activitat tot l'any, no només a l'estiu.