Lloret de Mar organitza una nova edició de les jornades gastronòmiques de l'arròs, que es van engegar el passat 1 de maig i s'allargaran fins a finals de mes, i amb les quals els veïns i visitants de la localitat podran gaudir en qualsevol dels 30 restaurants i hotels que hi participen dels menús dedicats a aquest ingredient. Les organitzen l'Associació de Bars i Restaurants de Lloret, el Gremi d'Hostaleria i Lloret Turisme.

Segons va destacar ahir en un comunicat el gremi d'hostaleria, "la gastronomia ocupa un paper important dins l'oferta turística de Lloret" i amb les Jornades Gastronòmiques "pretenen donar a conèixer l'excel·lent gastronomia de qualitat dels restaurants i hotels" del municipi. Els hostalers creuen que Lloret "cada cop és més conegut com un municipi turístic que va més enllà del sol i la platja" i que ofereix "un ampli ventall de possibilitats com a destinació esportiva, familiar, de congressos, de visites culturals, d'activitats de tota mena al llarg de ?l'any". Aquest fet el demostra, afirmen, aquestes jornades.

Alguns dels restaurants participants són l'Amèrica, el Barca d'or, l'Hotel Rigat Park, Cal Sogre o el de Cala Canyelles. També el restaurant Caléndula, Can Bolet, Paolo, el Racó de Fenals, el Romaní i el Toro. En total una trentena d'establiments, el llistat complet dels quals es pot trobar al web www.lloretdemar.org, que ofereixen un ampli ventall de plats amb l'arròs com a element principal. Així, doncs, alguns dels plats que es podran assaborir són l'arròs cremós de peus de porc i botifarró; arròs melós amb verduretes, sípia, gambes i cruixent de parmesà; arròs sucós amb sípia o arròs amb botifarra de perol i salsitxes; o risotto al perfum de llimona amb escamarlans i burrata, entre d'altres.