El president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, va explicar ahir que no li preocupen "gens" els resultats de l'estudi de transparència dut a terme per l'organització Transparència Internacional Espanya (TU-Espanya), ja que aquest no és un organisme oficial. D'aquesta manera, la Diputació va refusar valorar els resultats de les enquestes que donaven un suspès de 31,3 punts sobre 100 a l'ens gironí, situant-la a la cua de la classificació estatal.

Segons va explicar Torramadé, quan va arribar la primera petició per part de TU-Espanya per saber on podia trobar la informació que requeria per complir amb els 80 indicadors de transparència en els quals es basava l'estudi. En no rebre resposta, l'organització va fer recerca pel seu compte a través de la pàgina web de la Diputació, i segons va informar ahir el president, només van saber trobar informació sobre 25 dels 80 barems que buscaven. Posteriorment, van tornar a fer la petició a la Diputació, però aquesta no va donar resposta ja que "només responem estudis que provinguin d'organismes oficials". D'aquesta manera, Torramadé explicava que la baixa puntuació obtinguda a l'estudi també s'explica perquè els impulsors no van saber trobar una informació que sí que facilita l'ens.

Evitar confusions

El president va aclarir, doncs, que els resultats no els preocupen gens, però que van voler sortir al pas d'una informació que podria portar a possibles confusions. "No volem que es vulgui confondre la gent amb què no som transparents quan tradicionalment sempre s'ha felicitat la diputació des d'organismes oficials perquè hem facilitat tota la informació", va assenyalar.

Per la seva banda, des del grup del PSC a la Diputació, la presidenta Teresa Ferrés va voler remarcar que la transparència és una àrea en la que "ja des de l'anterior govern vam estar treballant i tenim constància que l'actual govern també ho està fent". Ferrés va destacar que es tracta d'"anar-se posant al dia" i que "la Diputació és una administració diferent que un Ajuntament, on possiblement la relació amb el ciutadà és més directe". Des d'ERC, el seu preisident, Josep Maria Rufí, no va voler valorar els resultats de l'estudi.