Els hotels de les comarques de Girona tenen prevista una notable ocupació per aquest llarg -en algunes zones- cap de setmana, que si bé no els servirà per recuperar-se dels mals resultats del mes d'abril, almenys injecta una petita dosi d'optimisme de cara a la temporada d'estiu que està a punt de començar.

El fet que dilluns sigui festa a la ciutat de Barcelona i bona part de les seves poblacions veïnes, i que ho sigui també a l'estat francès, fa que aquest cap de setmana sigui turísticament parlant més llarg de l'habitual. Segons les reserves realitzades fins ahir, on es notarà més serà als hotels de la Costa Brava Centre, que tenen previst un 75% d'ocupació. La ciutat de Girona en serà també una de les beneficiades, ja que els seus hotels tenen en aquests moments previst un 60% d'ocupació. La Selva Marítima també té un bon percentatge de reserves (80%) però en aquest cas de client estranger.

Segons van comentar ahir els responsables de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, les xifres poden encara augmentar, ja que "s'ha de tenir en compte que la gent reserva molt a última hora".

A banda del turisme català, s'espera també un important nombre de francesos, país on la Pentecosta és una de les festes més tradicionals.

Festiu a França

El fet que sigui precisament el francès el mercat emissor més important per al sector turístic de les comarques de Girona provoca que aquest cap de setmana sigui esperat amb la natural expectació, sobretot tenint en compte que el mes d'abril -que incloia les vacances de Setmana Santa- va ser pitjor de l'esperat, amb un descens de més del 10% en l'ocupació respecte a l'abril de 2011.

Un descens que, a més, es va donar tant entre el turisme estran?ger com entre el turisme nacional, si bé en un percentatge més elevat en aquest darrer cas.

L'augment de temperatures que s'ha experimentat els darrers dies també pot fer incrementar l'ocupació durant el pont, especialment entre els turistes que decideixen a darrera hora on viatjar.