El primer tempteig del terreny gironí per part de l'ambaixador de Kazakhstan a Espanya Bakyt Dyussenbayev ha servit a mode prospectiu per identificar els interessos que el país asiàtic té fixats com a prioritat i que poden oferir a l'empresariat de la demarcació una oportunitat de negoci en dos sectors molt concrets: tecnologia agroalimentària i turisme.

L'ambaixador considera que un dels elements econòmics més rellevants de la demarcació, en consonància amb la resta de Catalunya, és el vinculat al sector agroalimentari del qual destaca "la seva tecnologia i la seva experiència". Dos aspectes en què es mostra interessada la nació kazakh per tal de modernitzar-se i que, al mateix temps, podrien arribar a brindar una possibilitat de negoci als empresaris de la demarcació que decidissin exportar l'experiència i el model de fabricació de productes a Kazakhstan.

El sector turístic és una altra possibilitat de col·laboració entre Espanya i Kazakhstan de la qual la zona de la Costa Brava pot sortir beneficida. No tan sols perquè els turistes de la nació asiàtica s'incrementen en nombre, malgrat l'obtenció de visats continua sent "complicada", sinó també pel posicionament estratègic que té i les "facilitats de transport". Evidentment, l'ambaixador apunta que la creació d'un vol directe que enllacés Girona amb una ciutat principal del Kazakhstan repercutiria de forma notable en l'increment del turisme en una vessant bidireccional.