La Fundació Esplai Girona oferta aquest estiu prop de 3.000 places per a infants i adolescents d'entre 3 i 17 anys en una setantena d'activitats com ara colònies, casals o rutes, entre altres. Les activitats són organitzades pels Centres d'Esplai que la Fundació Esplai Girona coordina a La Bisbal d'Empordà, Girona, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Riudellots de la Selva, Salt, Llagostera, Bellcaire d'Empordà, Sarrià de Ter, Riudarenes, Pineda de Mar, Lloret de Mar, Fornells de la Selva i Caldes de Malavella, Besalú i Figueres.

Segons la directora de la Fundació Esplai Girona, Maria Solés, "estem oferint un ampli catàleg d'activitats en el què és la temporada alta del lleure i amb uns ?preus que, segurament, són els més ajustats del mercat. Unes colònies de vuit 8 de mitjana ronden els 200 euros tot inclòs i per aquest mateix preu o fins i tot inferior es pot participar en un casal d'un mes de durada. Amb aquesta oferta volem col·laborar tant en l'educació dels infants i adolescents com en la conciliació de la vida laboral i familiar". Entre les activitats hi ha colònies que es fan a la Garrotxa, el Pla de l'Estany, el Baix Empordà i la Selva i rutes i campaments a Alt Empordà, Osona i al Pirineu.

La casa de colònies dels Arcs (Santa Pau, Garrotxa), una de les deu que gestiona la Fundació Esplai Girona, serà la que concentrarà més activitats. Precisament als Arcs s'hi varen celebrar les considerades primeres colònies de les comarques gironines l'any 1957, enguany farà 55 anys. Aquest estiu també s'ofereix una nova tongada de cursos de formació en el lleure. Concretament, fins al 13 de juny resta oberta la matrícula per al curs de premonitor per a joves a partir de 16 anys i fins al 30 de juliol per als cursos de monitor i de director de lleure.