L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (CiU), en la compareixença d'ahir va explicar que l'Ajuntament treballa en un pla destinat a una optimització dels recursos destinats als centres escolars municipals. Va avançar que la previsió és que les aportacions del Departament d'Ensenyament tinguin una reducció de cara el curs 2012-2013. A més, el Departament encara no ha pagat una part dels diners compromesos amb Olot per al curs 2011-12. L'alcalde va explicar que l'Ajuntament no podrà afrontar la reducció del Departament amb recursos propis. En conseqüència, hi haurà canvis en les aportacions a les 5 llars d'infants públiques i a l'Escola Municipal de Música.

Corominas va assenyalar que la nova distribucio de recursos se sabrà a partir de la reunió que mantindrà amb la consellera, Irene Rigau, el proper 8 de juny.

Va explicar que el principal problema de l'Ajuntament en educació són les escoles de nadons públiques. Segons ells, Olot és la localitat de les comarques gironines amb més places públiques de formació d'acabats de néixer de les comarques gironines. Aquest fet dificulta que l'Ajuntament pugui tirar endavant amb recursos del municipi un servei que l'alcalde va qualificar d'essencial per a les famílies. Va posar d'exemple la ciutat de Girona, on l'optimització de recursos públics ha passat per la creació de places concertades. Això no obstant, segons l'alcalde, concertar a Olot és difícil perquè hi ha molt poques escoles infantils privades.

Va recordar que en el temps que va estar a l'oposició havia alertat del perill que suposava la creació d'escoles d'infants públiques.

De moment, segons va explicar, la manca de recursos d'Ensenyament s'ha concretat en la supressió de línies de P-3 a la nova escola del Morrot i a l'Escola Llar a la carretera de la Canya. Cada línia té 25 alumnes. La mesura ha afectat 22 famílies que havien preinscrit els seus fills a l'escola del Morrot. El motiu del canvi en la previsió de places de P-3 és que el Departament ha decidit no construir les aules que havien d'encabir la línia que ha quedat fora. Els pares amb nens que han quedat fora de l'escola del Morrot s'han queixat, perquè ara els costarà trobar una plaça en una escola propera al seu domicili.

Els pares han proposat que s'eliminin places en escoles amb ?menys demanda i, en canvi, es reconsideri la decisió que afecta l'escola del Morrot. També volen que es torni a obrir el termini de preinscripcions perquè tothom pugui tornar a escollir amb igualtat de condicions.