El ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, va lliurar ahir les banderes "Q" de Qualitat Turística a 20 platges d'onze municipis catalans que excel·leixen en equipaments, neteja, seguretat, salvament i informació, entre d'altres. Entre aquestes, de la província de Girona són vuit les platges guardonades: la del Racó, Aiguabrava i Sa Riera de Begur; la de Sant Antoni de Calonge; la d'Empuriabrava; Sa Conca i Platja Gran de Castell-Platja d'Aro, i la Platja Gran de l'Estartit.

Les platges gironines han vist aquest any com es disminuïen les distincions respecte al 2011, quan van ser onze les platges que van rebre la bandera "Q". Les que han deixat d'obtenir el distintiu són les de Torre Valentina a Calonge; la de Fenals i Lloret a Lloret de Mar; i les de Llafranc i Tamariu a Palafrugell. En canvi, dues platges que el 2011 no van rebre la bandera aquest any sí que ho fan, com són la del Racó a Begur i la de Sa Conca a Platja d'Aro.

Les banderes "Q" es concedeixen a aquelles platges que recullen els requisits del Sistema de Gestió d'Ús Públic, que es refereixen tan als equipaments com a la neteja, la seguretat, salvament i informació. Per valorar si es compleixen aquestes normes es parteix dels informes de les empreses i organitzacions turístiques que recullen auditors externs per a l'Institut de Qualitat Turística, una entitat privada creada l'any 2000 per desenvolupar la qualitat del sector turístic.

Catalunya, amb 20 distincions, se situa a la quarta posició del rànquing de territoris amb més banderes "Q", per darrere d'Andalusia, País Valencià i Múrcia.