En un enèsim intent de fer sentir la seva veu i alhora la de totes les parts de les comarques gironines afectades per l'estancament de les obres de la N-II, alcaldes i consellers comarcals de les poblacions afectades pel mal estat d'aquesta via van emprendre ahir el camí cap a Madrid per reunir-se amb els portaveus a la comissió de Foment dels partits representats al Congrés. L'objectiu, traslladar en primera persona i de forma unida el dèficit que suposa aquesta carretera, saturada cada dia pel volum de trànsit que porta i protagonista per l'elevat nombre d'accidents que hi han patit els conductors en els darrers anys. Les esperances, segons indicava el president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, no són gaire elevades, però va advertir que "per nosaltres no quedarà i mirarem d'aconseguir el màxim".

Fins a la capital espanyola s'hi desplaçaran Fauria; així com el president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets; el de l'Alt Empordà, Xavier Sanllehí; i el del Pla de l'Estany, Jordi Xargay. Pel que fa als alcaldes, hi assistiran el de Caldes de Malavella, Salvador Balliu; el de Sils, Martí Nogué; el de Maçanet de la Selva, Antoni Guinó; el de Vidreres, Jordi Camps; l'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura; i entre representació de l'Alt Empordà, el de Llançà, Pere Vila. També hi assistirà l'alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, així com Ramos Ramos, director del Patronat Turisme Costa Brava.

Tot i que l'objectiu pel qual s'ha decidit viatjar en bloc cap a Madrid és evident, Fauria va ressaltar que "és un tema que hem de mirar de resoldre com més aviat millor". "És una cosa necessària que ja no pot esperar més", va afirmar el president del Consell Comarcal.

Trobada sota l'atenta mirada dels conductors aturats

Dos quarts de nou del matí. Alcaldes, predominantment de la Selva, i consellers comarcals es reuneixen sobre una esplanada a la vora de la N-II a Sils, envoltats de periodistes, micròfons i càmeres. Ho fan sota l'atenta mirada dels conductors que passen per l'esmentada via en direcció a Girona, que giren el cap encuriosits. Ho poden fer ja que durant una estona, estan pràcticament aturats. Aquest és, tristament, un fet habitual en aquest tram de la via, amb un sol carril per sentit, que suporta un elevat nombre de vehicles (22.000 diaris de mitjana), i amb una important presència de camions.

La trobada va estar presidida en tot moment pel rebombori dels vehicles que formaven cues en una hora punta d'accés a la capital de la província. El mateix president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, ho ressaltava: "Només girant el cap ja es veu que els cotxes estan paralitzats. Hi ha cues cada matí i accidents molts dies. Per això hem volgut fer aquesta trobada aquí abans de marxar".