El PSC de les comarques gironines considera que el rescat de la banca espanyola per part de la Unió Europea ha de servir d'estímul per a la dinamització de l'economia gironina i la consolidació del model turístic a través de la seva modernització. El primer secretari socialista, Juli Fernández, considera que la injecció de fons europeus és una oportunitat perquè les empreses recuperin el fil del crèdit i millorin les seves prestacions de producció..

"El rescat no és cap regal. I una vegada arribat en reclamem una gestió responsable que estigui regida per la transparència i el control estricte de les retribucions als consells d'administració de les entitats bancàries", va proposar. "Però el rescat serà positiu si no costa diners a les comarques gironines, si el crèdit torna a fluir i contribueix al creixement de les empreses", va afirmar Fernández.

Per als socialistes, l'exemple del sector turístic és paradigmàtic. El model necessita un canvi per adaptar-se a les noves condicions del mercat internacional, i per recuperar valor en l'escala de les principals activitats econòmiques del país. "Però per això es necessita una transformació que pot engegar a partir de la circulació del crèdit que es pot esdevenir amb el rescat", va analitzar Juli Fernández.

El PSC es va mostrar preocupat perquè des de gener, 887 empreses gironines han fet fallida.