Fiscal, policia i advocats defensors van entrar ahir a l'habitatge d'Ajit i Gurjeet Sing Sodhi, acusats d'assassinar Manpreet Kaur el 24 de gener, per tal de buscar diversos elements que haurien de trobar-se al domicili, precintat des del mateix dia de l'assassinat.

La mesura està motivada pels advocats de les defenses -Carles Monguilod i Rafael Berga-, els quals mantenen la hipòtesi que la dona va poder morir en el transcurs d'un robatori. És per aquesta raó que volen descobrir si al domicili encara hi són tots els e?quips electrònics, telèfons i joies de què disposaven els acusats i la víctima qui, al seu torn, era la dona d'Ajit Sing Sodhi.

En l'entrada i escorcoll es va descobrir que no hi havia l'ordinador portàtil de la víctima, malgrat sí que hi havia la caixa de cartró corresponent, i s'haurà de determinar si els cinc anells amb diamants han desaparegut o bé se'ls va endur la policia en la primera inspecció ocular.

La desaparició de l'ordinador dóna ales a la defensa per mantenir la possibilitat d'un robatori, més encara quan, com indica Monguilod, les investigacions policials sempre van partir de la hipòtesi que el marit i el cunyat de la víctima havient intervingut en l'homicidi i no haurien investigat cap altra possibilitat. "La policia no va fer una investigació a fons", afegeix.

Per a la defensa resulta clar que els acusats no van poder desfer-se de l'ordinador perquè, entre altres coses, no van tenir temps. Ells van ser els que van alertar de l'homicidi i el mateix dia que aquest es va produir la policia va precintar l'habitatge.

L'entrada a l'habitatge també ha possibilitat a les defenses conèixer el lloc dels fets de primera mà. Monguilod ja ha deixat clar que se li fa difícil assumir que ningú hagués sentit res d'estrany com, per exemple, un crit de la víctima.

Encara no han finalitzat les diligències d'investigació i, a més, queda pendent resoldre la petició de llibertat provisional dels acusats.

Què s'havia de trobar?

A banda de l'ordinador personal de Manpreet Kaur i els cinc anells amb diamants, l'escorcoll de l'habitatge havia de permetre recuperar una videocàmera, una càmera fotogràfica, dues càmeres digitals, un mòbil, un rellotge, i les factures de les compres dels objectes.