L'Ajuntament de Santa Pau ha aprovat adjudicar l'obra de la zona industrial a l'empresa EXSA Excavacions i Pintures. L'adjudicació ha estat possible gràcies a la posada en servei de la llei Omnibús, la qual ha permès que l'Ajuntament pagui les obres d'urbanització amb 3 parcel·les per un valor estimat de 90.000 € cadascuna. Al concurs s'hi van presentat 4 constructores.

En el darrer ple, l'alcalde, Josep Companys (UpSP-AM), va qualificar la proposta d'Aglomerats Girona com la més interessant. Això no obstant, segons va explicar l'alcalde al ple, Aglomerats Girona va renunciar i, en conseqüència, l'Ajuntament va donar l'obra al segon concursant.

L'adjudicació és el darrer tràmit d'un procés llarg, durant el qual la Cambra de Constructors va posar una al·legació i va amenaçar de dur l'Ajuntament a un contenciós. Els constructors no volien que la idea de la llavors alcaldessa, Esther Badosa (CiU), creés precedent en el sistema de pagament dels ajuntaments envers les constructores.

Aquest fet va encallar la urbanització d'un polígon previst per ubicar la petita i mitjana empresa d'un municipi sobretot agrícola i turístic. Fa pocs mesos, l'aplicació de la llei Omnibús va permetre que l'Ajuntament pogués tramitar l'adjudicació de les obres d'urbanització. Es tracta d'una llei de simplificació, d'agilitat i reestructuració administrativa i de promoció de l'activitat econòmica.

Aquesta llei, aprovada pel Parlament el desembre del 2011, va equiparar Catalunya amb les altres comunitats de l'Estat i permet als municipis pagar amb béns immobiliaris.

L'exalcaldessa i ara cap de l'oposició per CiU, Esher Badosa, va recordar al ple que la idea de pagar amb parcel·les va sorgir de l'anterior equip de govern a l'inici de la crisi. Va explicar que es va basar en el fet que als territoris de l'antiga corona d'Aragó els municipis podien pagar amb béns materials. "Si al principi hi haguéssiu estat, ho hauríeu tirat endavant?", va demanar Badosa, qui va retreure "ara moltes alegries".

L'alcalde, Pep Companys (UpSP-AM), va respondre que "hi ha processos que acaben bé i d'altres malament". Va raonar que "no és senzill vendre parcel·les industrials". L'alcalde va afirmar que l'Ajuntament està satisfet que gràcies a la iniciativa de Santa Pau ara tots els ajuntaments catalans poden pagar amb propietats.

Mercat a can Poxa

L'alcalde, Pep Companys, va aclarir que el mercat setmanal no es farà a la urbanització de can Poxa com en un principi s'havia previst. El motiu va ser la queixa de part dels veïns de la urbanització. Ara, l'Ajuntament treballa en la creació d'un reglament de mercats i busca una solució itinerant. Va definir com a possibles ubicacions els barris de can Blanc i de can Jofre i va posar la data d'inici del nou mercat als mesos de setembre o octubre. La cap de l'oposició, Esther Badosa, va demanar que l'equip de govern convidi l'oposició a les negociacions amb els veïns de les zones escollides per al mercat.