El comitè d'empresa de l'Ajuntament d'Arbúcies ha rebutjat l'ERO proposat per l'equip de govern gairebé per unanimitat. Només un treballador dels 56 que ahir van votar sobre aquest assumpte va mostrar-se a favor de la proposta del govern que passa per acomiadar vuit persones i reduir el salari dels empleats entre un 3 i un 5 per cent, en funció del seu rang a la corporació, per tal d'estalviar 167.500 en el capítol de personal. El president del comitè d'empresa indica que, malgrat el Govern seguirà endavant amb l'ERO, ha quedat ben patent el refús frontal de la plantilla.

La proposta del Govern també incorporava una clàusula en la qual es garantia mantenir el llocs de treball després de fer-se efectiu l'ERO però el Comitè d'Empresa considera que aquesta clàusula no resultava segura. "Des del comitè remarquem la valentia i unitat dels treballadors que han votat en contra", apunta el president.

La rescissió de contractes és l'única sortida que té l'Ajuntament, segons va afirmar l'alcalde Pere Garriga (EPA) a aquest diari el passat mes de maig.

El que sí que tenia clar aleshores l'alcalde és que no hi havia cap altra sortida si no era fer fora alguns dels 97 treballadors de la corporació municipal, que tenen un cost anual per les arques de l'Ajuntament d'Arbúcies de 2,7 milions d'euros. Segons va explicar, des del govern es va intentar negociar amb el Comitè d'Empresa per evitar la situació i recordava que en un inici l'Ajuntament havia previst una reducció d'uns 480.000 euros del total capítol I de personal i que llavors, es va rebaixar fins als 167.500 euros.