Quan falta poc més d'un mes començament de les classes falta pintar, posar sòcol, instal·lar elements metàl·lics, i acabar el circuits elèctrics de la nova escola del Morrot. En els darrers dies, l'Ajuntament ha acabat les obres d'urbanització de l'entorn de l'edifici docent. Fonts de l'Ajuntament han apuntat que la previsió és que el lliurament de l'obra i la conseqüent entrada dels mestres per la preparació del curs tindrà lloc pocs dies abans de l'inici de les Festes del Tura (entre el 7 i el 12 de setembre). La data prevista perquè els mestres comencin les activitats d'organització del curs 2012-13 és el dia 3 de setembre i el 12 de setembre és la data d'inici de les classes del segon cicle d'educació infantil i primària.

El calendari d'obres de l'escola del Morrot va ser motiu d'un intens debat en el darrer ple. La regidora del Partit Popular, Júlia Sala, va recriminar el retard en els pagaments per part de l'Institut Català de Finances a l'empresa constructora, la qual, segons ella, passa per dificultats econòmiques. Va considerar que si la Generalitat hagués fet els pagaments en el temps que tocava "l'obra faria uns dos o tres mesos que estaria certificada".

L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (CiU), va contestar "és veritat que la Generalitat de Catalunya, el Govern d'Espanya i diversos governs tenen problemes de liquiditat i estan pagant malament els seus proveïdors i això no solament a l'àmbit de la construcció". Va considerar que "l'escola del Morrot no és una excepció". Va precisar que els impagaments no tenen relació amb la certificació final de l'obra. "Les certificacions dels equipaments les fan els tècnics, els quals volen que no es posin en servei fins que estiguin ben acabats", va dir. Corominas va afegir que "a dia d'avui no està acabada, està molt avançada, però no està acabada". També va apuntar que "l'empresa ha de mostrat bona voluntat i l'escola estarà al setembre amb tots els elements que ha de tenir".

A més de pels impagaments i les dificultats de l'empresa, les obres de l'Escola del Morrot es van allargar per causa de modificacions al projecte de la rampa d'accés al patí des de les aules dels nens més petits. Una altra incidència, va ser la reducció d'una línia de P-3 que en un principi s'havia previst. La supressió va comportar la queixa dels pares que havien fet la preinscripció. El nou centre haurà costat 3.6 milions d'euros. Té una superfície construïda de 3.108 metres quadrats.

L'escola està ubicada al costat de la Llar d'Infants del Morrot. Els 2 equipaments formen part del pla d'urbanització de sector del Serrat. Es tracta de la connexió urbana entre el puig del Roser i el passeig d'en Blai amb el barri del Morrot. És una superficie preparada per fer-hi habitatges de protecció oficial i zones ajardinades. De moment hi ha les escoles.