L'Ajuntament de Figueres ha decidit aturar sense data el projecte de complex esportiu a la plaça de braus de la ciutat. Malgrat que, segons expliquen, ja havien elaborat un nou plec de clàusules per convocar el segon concurs, l'equip de govern de CiU diu que vol esperar a veure les propostes ciutadanes que surten del PAM (Pla d' Acció Municipal) que el consistori ha elaborat. "Sabem que en aquests moments hi ha altres prioritats i volem veure si la ciutadania ho vol o no", assegura la primera tinent d'alcalde, Marta Felip (CiU). El projecte, que ha estat polèmic des dels seus inicis, va quedar desert en el primer concurs perquè l'empresa que hi optava no complia amb tots els requisits. "L'expedient, de moment, ha quedat suspès", sentencia Felip.

El passat mes de juny la número dos a l'equip de govern figuerenc va explicar a Diari de Girona que estaven treballant en el nou plec administratiu per veure si calia fer modificacions davant d'una nova proposta que havia sorgit. Es tracta d'una segona empresa que, segons informava Marta Felip, hi continua interessada. No es va especificar, però, si el cost del projecte -valorat inicialment en uns 8 milions d'euros- havia variat o si també ho havia de fer l'aportació municipal, xifrada en 1,5 milions en concepte de rehabilitació de la façana de l'equipament. Tot i això, estava previst que la segona convocatòria es tirés endavant al proper mes de setembre. Això passava després que es declarés desert l'anterior concurs.

L'oposició va assegurar que l'única empresa que hi optava no tenia prou capacitat econòmica per a fer-hi front. L'equip de govern, però, va insistir en que es demanaven aspectes que anaven més enllà del que establia la llei i que s'estava treballant en aquest sentit. De fet, Felip va assegurar que aquesta hi continuava interessada. Finalment, però, han decidit ajornar-lo sine die. Ho atribueixen a raons de prioritats i a la voluntat de culminar el procés de participació ciutadana on els figuerencs i figuerenques poden fer aportacions a les més de 400 propostes que el govern municipal va presentar fa uns mesos. La realitat és, però, que la ciutat ja ha hagut de replantejar diversos projectes per la situació que atravessen les arques municipals i aquest tampoc se n'escapa.

Dinamitzar la zona

Es tracta d'un dels projectes de mandat del govern de Santi Vila (CiU) i tenia com a objectiu ?desenvolupar urbanísticament aquesta zona de la ciutat, fracturada pel pas de les vies del tren però també ajudar a fer front a la manca d'equipaments històrica que pateix la ciutat. "Ens aniria molt bé reurbanitzar aquesta zona i dinamitzar-la però en aquests tres anys que vénen s'hauran de prioritzar inversions. Ara que ja estem en aquest punt, no costa res esperar", insisteix Felip.

L'equipament, que es va ampliar del que inicialment es preveia amb la incorporació del camp de futbol de Far, preveu pistes esportives de pàdel, piscines cobertes i descobertes, espais poliesportius o gimnasos, entre d'altres. La polèmica que ha envoltat el projecte, però, no es va iniciar amb el primer concurs. De fet, l'empresa que havia fet l'estudi de viabilitat va anunciar el 2010 que no es presentaria al concurs per a la concessió de l'espai perquè es trobava en ple procés de concurs de creditors.