Poc s'imaginaven els usuaris del Centre d'Atenció Primària (CAP) de Torroella de Montgrí que el migdia de dimarts s'interromprien les consultes per tal que els ?facultatius poguessin ajudar en un part. I és que pels volts d'un quart de dues del migdia un Renault Clio blanc va aturar-se davant el CAP perquè la dona que hi havia al seient posterior havia donat a llum en el camí fins al centre mèdic.

És el cas de C.A., que es trobava dins la consulta amb la seva filla i va haver-la d'abandonar a instàncies del doctor quan aquest va saber de l'arribada del vehicle amb la dona que havia parit allà dins. Mentre tots els usuaris estaven a la sala d'espera, diverses infermeres van arribar-se fins al cotxe per atendre la mare i la criatura. La situació va durar escassos vint minuts, fins que el Sistema d'Emergències Mèdiques va poder endur-se la mare i el nen fins a l'hospital. La dona va necessitar una persona que l'assistís com a intèrpret en tenir dificultats per parlar l'idioma ja que és de nacionalitat estrangera.

En un vídeo al que ha tingut accés Diari de Girona s'observa com a l'arribada del vehicle tres empleats del CAP, després que s'hagi assistit la criatura, ajuden a la dona a sortir del cotxe i la col·loquen en una cadira de rodes per portar-la a l'interior del centre sanitari. Poca estona després, el personal del SEM va col·locar-la damunt una llitera mentre ella sostenia el nadó entre els seus braços i se la van endur a l'hospital.

La situació no va revestir cap complicació ni aparentment va presentar cap perill per a la mare i la criatura gràcies al fet que l'assistència mèdica que van rebre ambdós va ser immediata des del moment que el cotxe en el qual viatjaven va aturar-se de cop.

No va passar mitja hora que el centre d'assistència primària va poder recuperar la normalitat i va seguir amb l'ordre de visites i consultes que hi havia abans que tingués lloc aquesta urgència.