A Platja d'Aro hi ha hagut un fet enguany que ha canviat força la fesomia de la zona comercial. L'ampliació de les terrasses de bars i restaurants ha causat un fort impacte comercial, malgrat no tothom ho valora igual. Des de les felicitacions als retrets hi ha opininions per a tots els gustos.

En aquest aspecte l'alcalde, Joan Giraut, ha posat de manifest que "des de l'Ajuntament vàrem plantejar a l'Associació d'Empresaris, i bàsicament a l'empresariat de la restauració, la necessitat de la modernització del sector turístic i comercial, amb unes condicions determinades, i a través d'unes plataformes, ocupar la zona blava frontal".

Segons Giraut, "ho vam plantejar conscients que hi havia una problemàtica que no s'havia pogut resoldre perquè l'espai físic dels carrers no donava per més. S'havien d'eliminar taules i cadires per deixar passar els vianants i això significava un perjudici per a un sector que és vital per Platja d'Aro i que genera molts llocs de treball".

L'alcalde de Platja d'Aro indica que la problemàtica s'havia de resoldre no eliminant taules i cadires, sinó incrementant l'espai. "Aleshores, es va aconseguir incrementar l'espai en un 50% en relació amb la situació anterior i, d'altra banda, la possibilitat que els establiments que s'acollissin a aquesta possibilitat hi poguessin posar més taules i cadires i potenciar el seu establiment". Aquest fet segons Giraut "va tenir molt bona acollida per part del sector i, actualment ho tenim muntat amb una decoració unificada".

Ampliació de pas

Amb tot, l'alcalde ha reconegut que "hi ha gent que no li agrada, cosa que respectem perquè és normal que no tots els gustos siguin iguals, però hem aconseguit ampliar el pas de vianants i potenciar l'oferta hotelera que li dóna un punt de qualitat. Tot ha anat a càrrec dels empresaris". A més, actualment ja hi ha sol·licituds per fer l'ampliació de terrasses de cara a la temporada vinent. "Durant el proper estiu es veurà incrementada l'oferta si no per a tothom almenys per a una gran majoria". Per la seva banda, alguns estiuejants com la família Porcalla de Sabadell, que fa deu anys que vénen, asseguren que "hem trobat molt bé aquesta solució d'ampliar les terrasses amb plataformes desmuntables. Ara hi ha espai per a tothom". El mateix opinen Jordi Xifra i Estel Matamala de Girona que troben "molt bona la idea. Pots passejar tranquil·lament sense entrebancs i, si ho vols, seure a prendre un refresc. Es distret veure passar la gent". Malgrat això, no totes les opinions son favorables al canvi, ja que alguns estiuejants, sobretot d'edat una mica avançada, asseguren que "abans podies deixar el cotxe, tot i pagant, baixar, prendre un refresc o anar de compres i marxar. Ara s'ha de deixar el cotxe, de vegades lluny, i caminar, que amb la calor és molest".