El setge contra l'autor dels trets que dilluns van ferir de gravetat Gabriele Biondo i el seu fill Francesco a la urbanització Els Pinars de Lloret de Mar es va començar a tancar el mateix dia dels fets.

No només perquè els Mossos d'Esquadra van trobar la motocicleta utilitzada en el crim sinó també perquè es va identificar el cotxe platejat d'alta gamma que els fugitius van utilitzar per escapar després d'abandonar la motocicleta a la urbanització Aiguaviva Park.

El vehicle, marca Audi, és propietat de Javier J., contra qui la policia de la Generalitat va emetre dilluns mateix una ordre de recerca, detenció i personació per "homicidi i les seves formes" en considerar-lo el principal sospitós del tiroteig. A l'ordre s'indica que es tracta d'un individu armat i propens a la fuga. El sospitós compta amb nombroses detencions policials per presumptes delictes contra les persones i contra la llibertat.

Javier J. està molt vinculat a Blanes, que és la localitat on té domiciliades diverses empreses dedicades al comerç a l'engròs de roba i calçat, activitats vinculades a l'hostaleria i activitats constructores i immobiliàries.

A més, el gener del 2000, va ser un dels quatre nàufrags que es van passar quatre dies sencers a la deriva dins la llanxa ràpida Centurión-1, que es va trobar a 115 milles del port de Palamós, d'on havia salpat el 16 de gener. La desaparició de l'embarcació va trigar més d'un dia en ser denunciada i la seva troballa va motivar l'obertura d'una investigació per part de la policia judicial de la Guàrdia Civil a fi de descobrir on es dirigia la nau abans d'aturar-se enmig del mar.

L'evolució dels ferits

Els dos ferits en el tiroteig -pare i fill- segueixen hospitalitzats a la Vall d'Hebron. Gabriele Biondo continua greu però estable a la ?unitat de cures intensives mentre que el seu fill va ser traslladat a planta el dijous passat. Ambdós van ser ferits pels trets disparats per ?l'agressor mentre viatjaven a bord del Nissan Qashqai que té la ?família. La mare del menor, ?embarassada de vuit mesos, va resultar il·lesa.