El portaveu del grup del PPC al Parlament, Enric Millo, va tornar ahir a la feina després de ser intervingut a principi d'agost per donar un ronyó a la seva dona, Montserrat Viñas, que pateix una malaltia renal crònica i la vida de la qual depenia del trasplantament d'aquest òrgan. Millo va reaparèixer en la primera reunió del comitè executiu del PP de Catalunya després de la declaració institucional en què el president català, Artur Mas, va solemnitzar la seva reclamació d'un Estat propi per a Catalunya.

En una conversa informal amb periodistes, Millo va explicar que es recupera de manera favorable i que a partir d'ahir es reincorporarà progressivament a la seva activitat política, encara que els doctors li han recomanat que encara no reprengui tota la seva agenda.

El portaveu del PPC i la seva dona van ingressar a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona el passat 31 de juliol, per realitzar totes les proves necessàries del preoperatori. Després de les esmentades anàlisis, Millo es va sotmetre el 3 d'agost a una operació que va durar quatre hores i mitja.

Gairebé en paral·lel i una vegada extret el ronyó esquerre de Millo amb la tècnica no invasiva d'una laparoscòpia, la dona del portaveu popular va ser intervinguda per implantar-li l'òrgan. Els professionals que els van operar són els doctors Enric Trilla i Joan Morote, cirurgians especialistes en trasplantament d'òrgans.

Una raó de pes

Millo és portaveu del partit a la Cambra catalana des d'aquesta legislatura, quan la formació va aconseguir els seus millors resultats en unes catalanes en alçar-se amb 18 diputats, i s'ha convertit en una de les persones més pròximes a la líder del partit, Alícia Sánchez-Camacho.

Després d'aquest èxit, un any més tard va liderar la candidatura dels populars al Congrés per la província de Girona, on va aconseguir un escó i, per tant, va recuperar la presència del partit en una província on tradicionalment el PP no aconseguia representació.

Millo, que finalment va mantenir l'escó del Parlament i va renunciar al del Congrés, va explicar que aquesta renúncia també a estar motivada pel fet de poder ajudar la seva dona amb la donació del seu ronyó. Millo va assegurar que havia decidit explicar aquesta situació personal perquè era coneixedor que "hi ha altres famílies a Catalunya que passen el mateix i els pot servir d'exemple".

El passat desembre, el portaveu del PP al Parlament de Catalunya, Enric Millo, va admetre que més enllà de les raons polítiques per renunciar a l'escó, hi havia una raó personal per no anar a Madrid. El polític popular va informar que ell mateix faria de donant de ronyó de la seva dona, en ser compatible, i que davant aquesta situació ha de quedar-se a Catalunya i "estar al costat de la família".

Encara que va voler treure-hi importància i remarcar que primer hi havia les qüestions polítiques, el portaveu parlamentari del PP no va amagar que va ser el trasplantament una qüestió de molt pes a l'hora de decidir si anava a Madrid. Millo i la seva dona tenen tres fills i el polític va considerar que era important estar amb la família davant una situació complicada.