Un camioner polonès va aparèixer mort a primera hora del matí d'ahir darrere el remolc del camió que conduïa amb un altre company. El vehicle es trobava en un aparcament per a tràilers tancat i vigilat les 24 hores del dia que hi ha darrere la benzinera situada a l'avinguda Vilallonga de Figueres i va ser un col·lega de la víctima qui, a dos quarts de deu del matí, va trucar l'ambulància en veure el cos estès a terra entre el remolc i les tanques de formigó que fan de topall. Posteriorment, va arribar la comitiva judicial i es va fer l'aixecament del cadàver. Els agents de l'àrea d'investigació criminal de la policia autonòmica es van fer càrrec de la investigació per esclarir les circumstàncies de la mort.

Les primeres hipòtesis apunten a la possibilitat que la víctima morís en el transcurs d'una baralla amb altres camioners que l'haurien esbatussat. De fet, alguns dels conductors que havien fet nit a l'aparcament vigilat indiquen que divendres van trobar cinc camioners que estaven bebent alcohol i fent tabola, però ahir els investigadors van inspeccionar a fons els seus respectius tràilers a la recerca d'indicis i els van precintar. També van endur-se els conductors a comissaria per prendre'ls declaració.

Des de l'estació de servei informen que a l'aparcament només s'hi pot accedir amb una targeta personal i les càmeres de videovigilància registren les entrades i sortides dels camions així com el proveïment d'aquests. No obstant, sembla que la zona on s'hauria produït la baralla era un angle mort.

El vehicle de la víctima estava estacionat en una zona d'aparcament en bateria que deixava un passadís entre els remolcs i les tanques de protecció. Si bé el cadàver va aparèixer darrere el seu camió, les restes de sang s'estenen uns metres i hi ha una zona on sembla que van netejar-se'n taques amb aigua, cosa que evidencia el possible trasllat de la víctima, que va ser trobada vestint pantalons curts i sandàlies.

Alguns dels camioners que ahir es trobaven a la zona observant com els agents desenvolupaven la seva investigació afirmen que el divendres acostuma a ser el dia de la setmana amb més moviment de vehicles dins l'aparcament i, al mateix temps, es queixen de la freqüència amb què es produeixen trifulgues entre conductors, especialment quan beuen alcohol en grup.

El fet que l'aparcament sigui una zona privada que requereixi disposar d'una targeta per entrar -la sortida és automàtica- acota les investigacions de la policia, ja que les càmeres de vigilància capten les entrades i sortides dels camions.

L'autòpsia

Tot i que ahir es va practicar l'aixecament del cadàver, està previst que entre avui i demà se'n realitzi la corresponent autòpsia a l'Institut de Medicina Legal i Forense de Girona.