L'Ajuntament de Blanes ha organitzat un pont de Tots Sants farcit d'actes i activitats, on hi haurà entre d'altres una "Fira de les Bruixes" i una shopping night, amb l'objectiu de dinamitzar el comerç del centre. A més, l'acció promocional coincideix amb la prova pilot per tallar al trànsit el carrer Ample i crear una petita illa de vianants. El tall es farà des de les quatre de la tarda fins les deu de la nit.

Des de fa mesos, l'àrea de Promoció de la Ciutat treballa conjuntament amb les associacions de botiguers per organitzar esdeveniments i activitats que ajudin a atraure visitants i compradors potencials tant locals com forans per ajudar al sector del comerç, que acumula ja dos o tres anys de pèrdues continuades, segons destaca el mateix consistori. Dins d'aquest procés, l'Ajuntament ha organitzat aquest pont d'activitats.

Un dels principals atractius d'aquesta acció promocional serà la Fira de les Bruixes que estarà instal·lada a la plaça dels Dies Feiners a partir de la tarda de demà i fins al dissabte 3 de novembre. Segons destaca el consistori, la Fira vol ser "un espai misteriós i màgic que, lligant amb la temàtica de la tradició de Tots Sants, ofereix la possibilitat de gaudir del món de les fades i les bruixes en un entorn de personatges fantàstics". Hi haurà una trentena de parades on s'hi podran trobar des d'espelmes, bruixotes de la sort i talismans fins a productes d'artesania, roba i alimentació.

També hi haurà endevinadores realitzant diverses màncies (lectura de mans, tarot i altres arts endevinadores), un taller de maquillatge, activitats infantils i actuacions programades d'un personatge que interactuarà amb el públic en clau d'humor de manera itinerant. L'activitat de la Fira de les Bruixes estarà realitzada per l'empresa Pegasus Mercats Temàtics, que està especialitzada en aquest tipus d'esdeveniments.

Lligada a aquesta activitat a l'entorn de Tots Sants i la nit dels difunts, els comerços i establiments del centre de Blanes tenen previst decorar els seus aparadors i disfressar-se amb elements típics d'aquesta tradició.

L'acció promocional culminarà dissabte, quan els comerços tancaran les seves portes més tard del que és habitual. L'Ajuntament de Blanes ha tramitat amb la Generalitat una Shopping Night que es farà el dissabte però destaca que "donat que l'època de l'any en què ens trobem no propicia obrir fins a les dotze de la nit, els comerços allargaran l'horari d'obertura només fins a les deu de la nit".

El carrer Ample

Un altre al·licient afegit que hi haurà el dissabte és que a partir d'aquest dia es posarà en marxa la prova pilot del tancament del trànsit rodat al carrer Ample. A partir de les quatre de la tarda i fins les nou del vespre, la circulació quedarà restringida al transport públic urbà, serveis d'emergència i vehicles de veïns que tinguin un garatge. Aquests veïns hauran de dur un distintiu al seu vehicle perquè se'ls autoritzi el pas.

Amb motiu de l'acció de dinamització comercial, el dissabte 3 de novembre el tall del carrer Ample s'allargarà excepcionalment fins a les deu de la nit, tot i que habitualment serà fins a les nou.

La Policia Local de Blanes s'encarregarà de regular l'accés al carrer Ample situant un agent a la cruïlla amb el passeig de Mar per donar pas als vehicles autoritzats, així com per resoldre qualsevol contingència que hi pugui haver.