L'Ajuntament de Lloret de Mar inverteix un 40 per cent menys en els llums de Nadal aquest any: és que es passa dels 119.255 euros pagats l'any passat per la col·locació de l'enllumenat fins als 71.500 euros. El motiu, segons el regidor de Comerç i Turisme Jordi Orobitg (ERC), és que s'han reduït els àmbits del municipi on se solien instal·lar i s'ha limitat a dos sectors.

A més però, l'edil destaca que l'Ajuntament de Lloret de Mar ha passat a racionalitzar la despesa apostant per lluminària de baix consum i també perquè s'ha fet un concurs on hi ha hagut preus ajustats per part de les tres empreses locals que s'han presentat.

Pel que fa les zones que s'han eliminat i on hi haurà llums, segons Orobitg es tracta principalment de les entrades de les urbanitzacions del municipi. Unes àrees que tenien un alt cost alhora del muntatge, diu l'edil. I quant als dos sectors on sí s'han muntat ja les lluminàries de Nadal es tracta de la zona comercial del centre de la vila que comprèn els carrers Sant Pere, de la Vila, Cervantes i Sant Romà. I la segona àrea escollida per tenir llums són la dels principals vials d'accés a Lloret de Mar com és l'àrea del Rieral i el barri del Molí, és a dir, segons relata el regidor de Comerç els principals barris urbans de Lloert.

Quant al cost, Jordi Orobitg considera que no es pot comparar amb el de l'any passat, quan va ser d'uns 120.000 euros però amb tot destaca el paper que ha tingut la realització d'un concurs. El contracte té com a objectiu el repàs de l'enllumenat de Nadal de propietat pública, la seva instal·lació, el seu manteniment durant el termini de vigència del contracte, així com el seu desmuntatge.

El procés negociat ha comptat amb tres ofertes i comptava amb un apartat de memòria tècnica on es podien obtenir fins a 30 punts, i un d'oferta econòmica, on es podien obtenir fins a 70 punts. Les tres ofertes anaven molt afinades, segons el regidor ja que la diferència entre la més barata i la més cara tot just era de poc més de 9.000 euros. I finalment es va adjudicar el contracte a una empresa local -també ho eren les altres- per 71.500 euros més IVA.

Un altre aspecte que destaca el regidor de Comerç és que per tal de donar compliment a les regulacions dels horaris màxims d'encesa i per això, en el primer sector -el comercial del centre- en les vies públiques que compten amb el major nombre d'elements lumínics s'hi han col·locat temporitzadors que faran que l'enllumenat s'apagui a les 12 de la nit.

Pel què fa al dia de l'encesa dels llums de Nadal, s'obriran aquest dissabte a la zona del centre de la població i s'apagaran el dia 20 amb motiu de la Festa Major d'hivern de Sant Romà. I l'altre sector s'obrirà el 5 de desembre quan també es tornaran a encendre de nou els del centre.