El periple de recursos, interpelacions i interlocutòries posterior a l'adjudicació de la gestió d'Aigües Ter Llobregat a la companyia madrilenya Acciona continua. Les queixes de la seva principal competidora en el procés de concessió, Agbar, han estat les d'un tracte preferencial de la Generalitat vers l'empresa madrilenya, tant en el fet que un alt càrrec del Govern català (Ferran Rodés, president del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible) formi part del Consell d'Administració d'Acciona; com per la barrera que s'han trobat a l'hora d'accedir a la informació referent a l'oferta tècnica i econòmica dels seus rivals per poder fonamentar les seves al·legacions.

Sobre aquest darrer punt, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya es va pronunciar ahir en una interlocutòria en la que requereix a la Generalitat que faciliti aquesta informació requerida per Agbar. De fet, el document exigeix a "l'Honorable Conseller de Territori i Sostenibilitat per tal que disposi allò que s'escaigui per tal que, de forma immediata, s'executin les mesures cautelars dictades i es lliuri a la representació de la Sociedad General de Aguas de Barcelona SA la informació de referència, en la mida que no hagin estat executades".

De fet, la Generalitat ja havia facilitat una part de la informació de l'oferta econòmica a Agbar, tot i que l'empresa barcelonina va denunciar que encara no se li permetia accedir a d'altres documents que romanien classificats com a confidencials.

L'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya ja va emetre a principis d'aquest mes un document en el que requeria a la Generalitat facilitar l'expedient de l'adjudicació per tal que Agbar pugués fonamentar les seves al·legacions, després que aquesta ho hagués denunciat davant d'aquest mateix organisme. A més, es deixava en suspens la tramitació de l'expedient. Tot i això, el mateix dia que va publicar aquesta resolució, l'òrgan va rectificar i va anul·lar la suspensió, considerant que l'interès públic que comporta l'adjudicació era superior als perjudicis que es derivaven de l'aixecament de la suspensió del procés.