La primera gironina de l´any es diu Feyrus i és la quarta filla d´una família de Banyoles

La nena ha nascut a l'hospital Josep Trueta de Girona quan faltaven cinc minuts per a la una de la matinada

 21:00  
La primera gironina de l´any és diu Feyrus i és el quart fill d´una família de Banyoles.
La primera gironina de l´any és diu Feyrus i és el quart fill d´una família de Banyoles. ACN
 MULTIMÈDIA

ACN La primera gironina de l'any 2013 ha nascut a l'hospital Josep Trueta de Girona quan faltaven pocs minuts per a la 1 de la matinada. La Feyrus, que ha pesat 3,020 quilos, és la quarta filla d'una família de Banyoles d'origen marroquí. Casualment, el primer nadó del 2012, l'Ali, també era d'una família de la capital del Pla d'Estany. Ell no va ser el primer nadó de Catalunya per ben poc, perquè va néixer quan passaven 30 segons de les campanades. Tant la mare com la Feyrus estan en perfecte estat de salut. Segons explica el pare, el part va anar bé i va ser ràpid. El primer matí de l'any tota la família l'ha passat a l'habitació de l'hospital al voltant del llitet del nou membre de la família.

El primer nadó de la regió sanitària de Girona ha nascut 55 minuts que el primer català. A la 1 menys 5 minuts, la Feyrus ha arribat al món a l'hospital universitari Josep Trueta de Girona. És la quarta filla d'una família d'origen marroquí que viu a Banyoles.

Amb un somriure ampli als llavis, el pare de la nena, Abdislam Irradam, ha assegurat que està "molt content" amb el naixement de la seva quarta filla. "El primer va néixer la Marroc i aquí n'hem tingut tres", ha explicat el pare que ha afegit que amb la Feyrus "ja tenim dos nens i dues nenes".

La nena ha pesat 3,020 quilos i aquest matí, el primer del 2013, estava al seu llit ben abrigada i rodejada pels seus pares i els seus tres germans. Tot i que la mare tenia molèsties després del part, el pare ha explicat que tot ha anat "bé" i "ràpid".

Precisament el primer nadó de la regió sanitària de Girona de l'any 2012 també va ser el fill d'una família de Banyoles. L'Ali Krubally va néixer també al Trueta de Girona i va arribar al món poc després de les campanades, a les 12 i 30 segons. Per molt poquet no va ser el primer català de l'any.

Enllaços recomanats: Premis cinema