El Consorci de la Costa Brava sud ha decidit constituir-se com a Entitat Local de l'Aigua per poder "garantir" la gestió i el consum d'aigua a Lloret de Mar i a la zona sud de la costa gironina. Així ho va explicar l'alcalde de Lloret, Romà Codina, que va voler sortir al pas dels dubtes que està generant la privatització d'Aigües Ter Llobregat. Segons l'alcalde, aquesta constitució permetrà que l'ens es mantingui al marge d'aquest polèmic procés i es garanteixi la gestió de l'aigua. A més, va anunciar futures infraestructures per abastir d'aigua la Selva marítima, en especial Lloret i Tossa.

Cal recordar que aquest any ha entrat en vigor el contracte de concessió d'Aigües del Ter Llobregat a l'empresa Acciona. La Generalitat ha decidit privatitzar el servei perquè necessitava ingressos amb urgència per quadrar el dèficit. Una concessió que, en principi, s'ha fet per als propers 50 anys. Tot i així, el concurs per adjudicar el servei ha estat polèmic, perquè Agbar va impugnar el concurs i l'òrgan que vetlla per la transparència de la contractació pública, que depèn del Govern, ha emès una resolució en què considera que Acciona va incomplir una de les bases del concurs i, per tant, n'hauria d'haver quedat exclosa. Però el contracte ja està signat i haurà de ser la justícia qui acabi resolent el conflicte.

Per evitar que aquest procés pugui afectar a la gestió a la Costa Brava sud, el Consorci de la zona s'ha constituït en Entitat Local de l'Aigua. A més, ja ha aprovat una primera actauació, va explicar Codina, que serà la construcció d'un nou pou al riu Tordera, que beneficiarà Lloret i Tossa de Mar.

L'alcalde de Lloret, Romà Codina, va explicar que el subministrament està més que garantit a la destinació "amb la construcció del nou pou Lloret i tenint en compte que la dessaladora els mesos de juliol i agost ens dóna aquest suplement d'aigua de més". A més, Codina va avançar que en els últims anys hi ha hagut empreses de la zona que utilitzaven molta aigua i que han tancat, com ara la torderenca Fibracolor, de manera que l'aqüífer de la Tordera "s'ha recuperat molt" i no té tants problemes per abastir tota la zona.

Segons Codina, el nou pou no tindrà cap cost econòmic per Lloret. El que sí que haurà de pagar el municipi són les noves xarxes d'aigua que es fan a les urbanitzacions. "Aquest any vam arribar als dipòsits dels Pinars que subministren també Lloret Blau i s'està parlant també del proper possible subministrament a tota la banda de Lloret Residencial, que sempre havia tingut problemes d'aigua".

A banda de la urbanització de Lloret Residencial, l'alcalde va destacar que a Lloret mai hi ha hagut problemes de subministrament d'aigua, tret de moments puntuals, com la nevada de març de 2010.