L'Ajuntament d'Olot ha confirmat que l'espai Núria deixarà de ser un equipament municipal quan s'acabi el 2013. El local entra dins de la política municipal de substituir àrees llogades per espais de propietat municipal. La causa és la voluntat d'estalviar el lloguer. L'Ajuntament en els darrers anys ha construït espais alternatius. El primer va ser la sala el Torín. Situada al costat de l'Arxiu i en un extrem de la ciutat acull des de concerts de rock a balls de saló. A més te capacitat per unes 600 persones i està insonoritzat. La insonorització era un dels problemes de l'Espai Núria, pel qual van haver de deixar-hi de fer concerts.

L'altre espai, tot just acabat d'estrenar, és l'Ideal. En base a aprofitar un local propitat de Catalunya Caixa, l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament d'Olot ha creat un esplai per a joves de 14 a 18 anys. Els ensenyen música, idiomes i la navegació per Internet. També hi fan sessions de cants derivats de la població de color del sud dels Estats Units.

L'èxit dels dos nous punts centralitzadors del lleure ha justificat la decisió del municipi de deixar l'Espai Núria.

L'Espai Núria està fet a partir de l'estructura d'un cinema que en els darrers temps projectava pel·lícules d'autor. Després l'Ajuntament el va convertir en centre lúdic per a joves per tal de dinamitzar el Nucli Antic.