El PSC demanarà al govern del PP que es pronunciï a la comissió d'Interior del Congrés si està a favor de la inclusió del port de Palamós a l'espai Schengen. Així ho va anunciar ahir el diputat socialista Àlex Sáez, juntament amb l'alcaldessa de Palamós, Teresa Ferrés. Sáez va demanar a la resta de partits amb representació parlamentària que tinguin "voluntat política per arribar a un consens que desencalli la situació del port de Palamós" perquè aquesta nova condició sigui efectiva a partir de la primavera vinent. L'alcaldessa Ferrés va posar èmfasi en la inclusió a l'espai Schengen com a punt de partida perquè el port de Palamós guanyi competitivitat. Sáez i Ferrés van destacar la possibilitat que la requalificació de Palamós permeti també la creació d'un punt d'inspecció fronterera.

"La intenció del PSC és la de buscar un consens al Congrés perquè el govern del PP doni resposta a la voluntat política manifestada durant la campanya electoral. El mateix Ministre de l'Interior i altres formacions polítiques van parlar a favor que el port de Palamós sigui a l'espai Schengen. Aquesta iniciativa parlamentària pretén posar la qüestió sobre la taula i que el govern del PP es pronunciï", va reclamar Sáez.

Pels socialistes, la inclusió a l'espai Schengen facilitaria el desembarcament de persones i mercaderies procedents de fora de la UE, obriria possibilitats de connexió entre el port i l'aeroport de Girona i plantejaria noves perspectives de creixement econòmic.