Dos interns s'han fugat a primera hora del matí de la presó de Figueres. Els homes estaven a la infermeria quan han escapat del centre saltant uns murs amb l'ajuda d'uns llençols. Dues hores més tard, un funcionari de presos fora de servei els ha reconegut mentre passejaven tranquil·lament per la Rambla de la capital empordanesa i ha donat l'avís als Mossos d'Esquadra, que ja havien iniciat un dispositiu per trobar-los. Els homes, que tenen antecedents per delictes contra el patrimoni, han quedat detinguts. El centre penitenciari ha obert una investigació per esclarir les circumstàncies dels fets.

Els fets han passat pels volts de dos quarts de vuit del matí, quan els dos homes es trobaven a la infermeria del centre penitenciari. Segons ha detallat la policia, els homes han aconseguit escapar-se saltant uns murs amb l'ajuda d'uns llençols.

Es tracta de Miguel R. N, de 43 anys, i Jose María A. G., de 45 anys, que estan presos per haver comès delictes contra el patrimoni. Després de la seva fugida, el centre penitenciari ha comunicat els fets als Mossos d'Esquadra que han iniciat un dispositiu policial no només a l'Alt Empordà sinó a nivell de la regió policial per tal de localitzar els dos homes.

Ha estat un funcionari de presons fora de servei qui ha reconegut els dos homes mentre passejaven per la Rambla de Figueres. El treballador ha alertat la policia que, sense més incidents, ha pogut detenir els dos presos fugats Els detinguts passaran properament a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

La Direcció General de Serveis Penitenciaris i Mossos d'Esquadra revisaran els protocols interns i perimetrals del centre. El centre penitenciari de Figueres ja ha obert una investigació per esclarir les circumstàncies dels fets.