El Jutjat d'Instrucció número de 3 de Santa Coloma ha tornat a reclamar a la presó de Figueres que indiqui si el mòbil de Sayon Kourouma figura entre els seus objectes personals. El jove està acusat d'assassinar a cops un masover a Vilobí d'Onyar i de violar una prostituta que exercia a la carretera que uneix la població amb Santa Coloma de Farners. Respecte al primer delicte només manca assenyalar la data de judici. No obstant, del segon encara està tot per fer ja que la primera diligència que va demanar l'advocat defensor, Óscar Álvarez Gómez, encara no s'ha pogut practicar.

El lletrat reclamava que s'obtinguessin les fotografies que l'acusat tenia al mòbil en les que apareixia amb la meretriu en una situació amistosa, aspecte que troba fonamental per seguir sostenint la innocència del seu patrocinat. Però ningú ha practicat la diligència perque el telèfon mòbil no figura entre els objectes intervinguts per la policia durant la detenció de Kourouma. És per aquesta raó que Álvarez Gómez va sol·licitar buscar entre els efectes personals que el processat té a la presó de Figueres.

L'assumpte cueja de fa temps. En primer lloc perquè al lletrat defensor no va saber que la diligència que havia sol·licitat no s'havia practicat fins que va passar un any de la detenció del seu client i, en segon terme, perque després de posar-ho en coneixement del jutjat es va determinar que s'havia de buscar el telèfon. I ha sigut la manca de resposta per part del centre penitenciari el que ha motivat aquesta nova petició del Jutjat.

L'acusat sempre ha sostingut que va mantenir relacions amb la prostituta però indica que sempre van ser consentides i pagades pel masover.