L'alcalde de Forallac, Josep Sala (CiU), ha volgut concretar diferents punts que van sorgir aquest diumenge en la manifestació que SOS Empordanet va convocar contra la planta de triatge i reciclatge de residus que es preveu en una parcel·la del municipi, a tocar de laplanta de transfarència. Sala defensa el triatge dels residus i les possibilitats que això ofereix per al seu reciclatge, cosa que permetria aquesta planta, a més de reduir les aportacions a abocadors. Rebutja que s'usi el terme "macroplanta" ja que concreta que es tracta d'una activitat concentrada en 3.540 metres quadrats (a excepció d'oficines, bàscula, zona verda i de trànsit). Dins la parcel·la també hi ha una reserva de 2.885 metres quadrats per una segona part del projecte, que seria una incineradora.

Sala entén que la incineradora és un element positiu ja que en el triatge surtiran residus que no es poden reciclar, de manera que es podrien aprofitar per generar energia a partir de la incineradora. L'alcalde entén que a ningú li agrada tenir els residus a prop de casa però "a algú li ha de tocar": "Ningú vol els contenidors a davant de casa, però tampoc lluny".

En tot cas, la incineradora és un projecte a llarg termini que primer ha de veure el volum de residus que tracta la planta de triatge per saber si en tindria prous perquè fos viable.

Sala també ha respost a l'historiador Joan Badia, que va dir que la planta es construiria sobre part dels Clots de Sant Julià. Sala té un informe d'una prospecció arqueològica del 2007 en què es conclou que a la parcel·la no hi ha cap jaciment arqueològic ni restes d'interès històric. La llicència d'activitat la dóna l'Ajuntament basant-se en els informes de la Generalitat.