Joan Vila, un dels assassins en sèrie amb més morts a l'esquena en la història d'Espanya, altrament conegut com el zelador d'Olot, serà jutjat a partir del proper 27 de maig. El cas de l'assassinat d'11 ancians a la residència la Caritat d'Olot entre el 29 d'agost de 2009 i el 17 d'octubre de 2010 s'haurà de jutjar pel procediment del Tribunal Popular.

El fiscal del cas, Enrique Barata, sol·licita una pena de 194 anys de presó per a l'assassí confés (22 anys de presó per cadascun dels tres últims assassinats perque es van produir amb acarnissament -va fer ingerir lleixiu i càustics a les víctimes- i 16 anys de presó per cadascuna de les altres vuit morts per haver-les provocat amb barbitúrics).

L'advocat defensor, Carles Monguilod, sol·licita per al seu patrocinat 20 anys de llibertat vigilada en base a una eximent completa de responsabilitat que es produeix en interpretar que el zelador va cometre els crims en percebre "erròniament en alguns casos" que la qualitat de vida de les víctimes estava deteriorada i buscava alleujar-los patiment.