finalment l'Ajuntament de Figueres ha renunciat al projecte de construir una sala de tir amb arc a Vilatenim, un projecte subvencionat en gran part per la Secretaria General de l'Esport però que també precissava d'un suport econòmic per part municipal. L'equip de govern ha trigat mesos en adonar-se que no era lògic endegar un projecte d'aquest tipus en aquests moments però... i la Generalitat? Veurem en poques setmanes o mesos com s'atorga aquesta subvenció en un altre punt de la geografia catalana? No m'hi jugaria ni un pèsol.

Aquest 2013 la Generalitat de Catalunya demanarà 9.073 milions d'euros del Fons de Liquiditat. Aquesta quantitat representa 3.700 milions més que el 2012. O sigui que la bola de neu es continua fent grossa i la corda entre Barcelona i Madrid es va tensant i cada cop està més a prop el punt de no retorn. Si és que no l'hem superat ja...

Ja em conec l'argumentació, per exemple, dels 16.000 milions que no ens tornen de Madrid. Ho hem de solucionar, tots ho hauríem de tenir clar. Però que aquestes astronòmiques xifres no ens ocultin la gestió diària de la Generalitat i dels ajuntaments on s'han malbaratat, i en alguns casos encara es fa, molts milions d'euros. Uns més que els altres, però tothom té part de responsabilitat en aquest forat negre. Ni Madrid ni Barcelona es poden rentar les mans i donar la culpa a l'altre.

Un exemple que a Catalunya, i l'Alt Empordà en seria un exemple, tampoc s'han fet bé les coses la trobem en la construcció de pavellons o piscines a gairebé cada municipi. Es va fer en èpoques de vaques grasses i, com a mínim, ens hauria de servir de lliçó. Doncs la Generalitat continua cometent el mateix error i, fins fa poc, Figueres també havia picat l'ham.

Amb la que està caient, com es pot projectar una sala de tir amb arc amb un pressupost de 556.982 euros? Ens parlen de tensions de tresoreria que posin en perill el pagament de les nòmines dels funcionaris però, al mateix temps, continua a sobre la taula un projecte que s'ha de pagar a crèdit i que hipotecarà les finances del municipi que l'acolli. Figueres hi ha renunciat. La Generalitat ja tarda en adoptar la mateixa decisió. Les arques estan buides però la culpa no sempre és de Madrid.