Mercadona començarà a construir la seva nova superfície comercial a Cassà de la Selva a partir del mes que ve. Tot i que inicialment estava previst que el supermercat pogués obrir durant aquesta primavera, la tramitació de les obres s'ha anat endarrerint fins al punt que els treballs hauran de començar a l'època en la que es plantejava la seva obertura.

La demora en l'execució de les obres s'ha produït arran d'una intervenció bancària en una part dels terrenys on s'ubicarà el nou centre comercial. La situació es va complicar encara més quan aquesta entitat va ser absorbida per una altra. És per això que la cadena de supermercats ha hagut de negociar un nou plec de condicions amb el nou propietari, tot i que ja havia fet efectiu en el seu moment el pagament de l'Impost sobre construccions i obres (ICIO) a l'Ajuntament, i també tenia ja tots els permisos per començar la construcció de la nova superfície comercial. L'Ajuntament preveu ara que si es mantenen els terminis previstos per a l'execució de l'obra i no hi es produeix cap altre imprevist, el nou supermercat es podria posar en funcionament a partir de finals d'aquest any.

Per la seva banda, a través de la seva pàgina web, Mercadona ja ha començat a oferir els nous llocs de feina que ha de generar el centre comercial. Segons el compromís al qual es va arribar amb l'Ajuntament, la majoria dels llocs de feina que es donin seran per a gent del municipi. Els requisits mínims que demana l'empresa per als futurs treballadors són que tinguin el graduat en Educació Secundària i que disposin de carnet de conduir. El contracte que se'ls oferirà serà indefinit, amb horaris de matins i tardes rotatius de dilluns a dissabte.

Al darrer ple municipal, els grups amb representació van acordar demanar a Mercadona que les places es cobreixin amb persones que estiguin inscrites a la borsa de treball de l'Ajuntament de Cassà. Una altra de les preocupacions que han mostrat els grups de l'oposició en alguns plenaris ha estat la possible afectació que pugui tenir l'obertura d'aquest centre sobre el petit comerç local, i la necessitat de vetllar perquè no n'hi hagi. Aquest supermercat ha de tenir un caràcter comarcal, ja que la intenció és atraure el públic comprador dels municipis del voltant.

La ubicació d'aquest nou comerç, a instàncies de la mateixa empresa, és prop de l'illa que està situada entre els carrers de la Via, Infància i Susvalls. Per poder tirar endavant la construcció de la nova superfície comercial, l'Ajuntament va haver de fer una modificació al Pla General, ja que inicialment estaven qualificats per a usos residencials. L'Ajuntament va justificar que la modificació era oportuna ja que en aquesta zona hi ha una estructura inacabada d'habitatges que en la situació actual era dubtós que es puguessin finalitzar.