L'Associació de Voluntaris i Amics de l'Hospital, entitat sense ànim de lucre col·laboradora de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) ha posat en marxa un nou projecte per a persones de la Selva i el Maresme afectades per ictus o danys cerebral adquirit, que és la causa més freqüent de discapacitat a la població adulta i que pot afectar la força, la sensibilitat, l'equilibri, el llenguatge, la vista o la memòria de les persones, entre d'altres aspectes.

Amb el projecte, l'associació es vol apropar a la gent afectada per un ictus per tal que puguin continuar fent activitats de manteniment un cop finalitzat el procés de rehabilitació. La finalitat és millorar la qualitat de vida tant dels afectats com dels seus familiars.

Els tallers es porten a terme a l'espai Amic, ubicat a la fàbrica Llobet, davant de l'àrea de Serveis Socials de Calella. L'atenció presencial es fa dijous de nou a una del migdia, tot i que més endavant, segons informa la CSMS, es farà també els dilluns.

Els objectius d'aquests tallers són fer activitats que ajudin a mantenir les habilitats adquirides durant el procés de rehabilitació, fer exercici físíc adaptat a les capacitats corresponents; i crear relacions entre persones amb dificultats similars per poder-ne parlar.

Entre les activitats que es fan presencialment hi ha un taller de teràpia ocupacional que cerca millorar la qualitat de vida, ajudant l'afectat a mantenir la màxima autonomia i independència. Un taller cognitiu que busca mantenir i millorar els dèficits cognitius i perceptiu; un sobre exercici físic amb un treball psicomotriu global de mantenment i un taller de manualitats, entre d'altres. També hi ha sortides al carrer, un grup de suport psicoemocional, cicles de conferència per a familiars, entre d'altres.

Tots els tallers es duen a terme en grups de dotze persones majors de 18 anys. I les activitats són dirigides i coordinades per professionals com psicòlegs o terapeutes ocupacionals. El cost dels tallers està subveniconat per l'Associació de Voluntaris i Amics de l'Hospital, i suposa per als usuaris una petita quota trimestral.