El PSC de les comarques gironines demana al president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, i al conseller Josep Valls que abandonin temporalment els càrrecs a l'ens mentre continuïn imputats. Fauria, que també és alcalde de Sant Hilari Sacalm, va ser detingut en el marc de l'operació 'Manga' i Valls, imputat en l'operatiu 'Clotilde', ja ha renunciat als càrrecs que tenia a Lloret de Mar i s'ha quedat com a regidor ras. Els socialistes critiquen que l'equip de govern del Consell -format per CiU i ERC- els ha menystingut a l'hora de valorar les conseqüències polítiques d'aquestes imputacions, i lamenten que encara no s'hagi convocat una junta de portaveus que s'havia de fer aquesta tarda.

La federació del PSC a les comarques gironines creu que tant el president del Consell Comarcal, Robert Fauria, com el conseller i membre de l'equip de govern Josep Valls s'han d'apartar temporalment dels seus càrrecs. Segons subratllen els socialistes, les imputacions que pesen sobre ells -pels casos 'Manga' i 'Clotilde'- fan que hagin d'apartar-se del Consell "mentre durin els processos judicials que investiguen" aquests afers.

Els socialistes asseguren que, per part de l'equip de govern del consell hi ha hagut una "absoluta manca de transparència a l'hora de tractar aquestes qüestions que afecten negativament la institució comarcal". De fet, CiU no ha complert amb el compromís de convocar, abans d'aquest dimecres a la tarda, la junta de portaveus al Consell. Per això, el PSC denuncia que se'ls ha menystingut i que, tant en un cas com en l'altre, hi ha hagut "opacitat i falta d'informació" cap als grups de l'oposició.

Comparèixer i donar explicacions

"Davant la manca de voluntat de Robert Fauria de comparèixer davant de l'oposició i donar explicacions sobre la seva imputació per suposats delictes de suborn, tràfic d'influències i prevaricació, el PSC considera oportú demanar-li que s'aparti de les seves responsabilitats", recull un comunicat que han fet públic. "Així mateix, els socialistes també reclamem que Josep Valls renunciï als seus càrrecs mentre el jutge mantingui la seva imputació", hi afegeix l'escrit.

Per al PSC, la continuïtat tant de Fauria com de Valls al capdavant del Consell Comarcal perjudica no només aquesta institució sinó també la resta d'ens supramunicipals. "Però també l'activitat política en general, agreujant la desafecció de la ciutadania cap a la política i l'administració pública", recullen els socialistes.

Per últim, el PSC critica a l'equip de govern del Consell Comarcal la seva "passivitat" i els adverteix que això no podrà "allargar-se en els dies". Per això, els reclama emprendre "mesures urgents abans que la situació d'inestabilitat a la institució comarcal sigui irremeiable".