L'Ajuntament de Blanes tancarà a partir del 8 d'abril l'oficina de turisme central, situada a la biblioteca comarcal, "per optimitzar recursos" i traslladarà els treballadors municipals del servei a Promoció de la Ciutat. Així ho van confirmar ahir fonts municipals, que van indicar que a partir d'ara la ciutat es quedarà només amb dues oficines de turisme en temporada alta.

Segons va explicar l'Ajuntament, el motiu per tancar l'oficina de turisme de la biblioteca comarcal, c0nsiderada com la central perquè contenia les oficines del departament, és "per optimitzar al màxim els recursos" tant tècnics com administratius i perquè la biblioteca tingui encara més espai.

A més, segons el consistori, de les tres oficines que té la localitat aquesta era la que rebia menys consultes. En concret, segons les dades municipals, aquesta oficina només va rebre un 6% de les 13.083 consultes d'informació que es van fer durant el 2012.

Blanes té ara mateix tres oficines de turisme i es quedarà amb només dues en temporada alta després del tancament de la central. De les tres oficines, dues estan obertes tot l'any, la de la plaça de Catalunya, que és la que rep més consultes, i la de la biblioteca que es tancarà. I, a més, n'hi ha una tercera al barri dels Pins, que s'obre a Setmana Santa i del 24 de juny a l'11 de setembre.

L'Ajuntament també va explicar que l'espai de l'oficina que quedarà lliure s'adequarà per poder millorar serveis de la biblioteca. I va avançar que una possible utilització serà com a sala d'estudi, ja que és una de les reclamacions dels joves de la localitat. Fonts municipals van assegurar que ahir mateix es va enviar una comunicació als regidors i al sector de l'hostaleria.