Blanes acollirà demà per segon any consecutiu el 22è Campionat de Catalunya de bàsquet Special Olympics-ACELL que s'allotjarà de nou al pavelló de la Ciutat Esportiva. Aquesta competició, una de les més multitudinàries de la temporada esportiva de la Federació ACELL (Federació Catalana d'Esport per a Disminuïts Psíquics) aplegarà a Blanes prop de 500 jugadors i jugadores de 53 clubs d'arreu de Catalunya.

Segons el coordinador territorial a Girona de la Federació ACELL, José Miguel Esteller, aquest és un dels esports que mou més seguidors: "La participació es manté com a les últimes edicions. El bàsquet és una de les disciplines que arrossega més aficionats i aquesta bona acollida es deu, en part, a l'existència d'una lliga catalana molt potent que motiva, que ajuda a fer pinya i que aporta molta emoció i tensió esportiva".

Entre el total de 53 equips que participen en aquesta nova edició del campionat català cal destacar la presència de representants gironins i locals. Així, hi haurà el Club Esportiu El Vilar de Blanes, els amfitrions, que participaran amb dos equips diferents; la Fundació Montilivi i el Club de Bàsquet Ramon Noguera. Pel que fa a la resta d'equips, 40 pertanyen a la demarcació de Barcelona, sis a Tarragona, dos a Lleida i un prové de Special Olympics Andorra.